КО ЈЕ ГОСПОДАР ПРШЉЕНОВА: “Јесам одборник и кафеџија, али нисам инфлуенсер”

Слађан Кнежевић, новоизабрани одборник у Невесињу, који на друштвеним мрежама има више од 700.000 пратилаца, открива зашто се упустио у политику, чиме се бави у стварном животу и због чега је љут на новинаре.

Замолио бих разноразне портале да ме не називају инфлуенсером. Та ријеч ме подсјећа на грип, а грип дефинитивно није популарна ријеч ових дана – поручио је Кнежевић, којег пратиоци на Истраграму и Твитеру познају под именом Господар пршљенова.

Како је раније објаснио, првобитно се на друштвеним мрежама представљао као Господар прстенова, али је промијенио име када је чуо да неки у шали хирпрактичаре, оне људе што “намјештају” кости, односно кичму, називају господарима пршљенова. Чинило му се да је то духовито и није погријешио, јер данас на Инстаграму има више од 693.000 пратилаца, а на Твитеру скоро 80.000.

Кости
За Српскаинфо Слађан Кнежевић, алијас Господар пршљенова, каже да у Скупштини општине Невесиње неће ником намијештати кости.

– Кости не намјеравам да намјештам ником, а о мом залагању у Скупштини општине обавјештаваћу пратиоце путем друштвених мрежа – каже Слађан Кнежевић, који је изабран на листи Социјалистичке партије, са освојених 268 гласова.

У Скупштини општине ће се, каже, залагати за развој туризма у свом граду, јер вјерује да Невесиње има потенцијала за то.

На себи својствен начин поручио је то и на сам дан избора када је на свом профилу објавио: “Није ми јасно зашто је скупљи плац на Јахорини него у Невесињу, кад је нама у Невесињу плажа ближа. Ми имамо само 100 км до мора – поручио је Слађан, као Господар пршљенова.

Циљ
А када није Господар пршљенова, који духовитим досјеткама забавља бројне пратиоце, нити локални политичар почетник, Слађан је сасвим обичан човјек, какве свакодневно срећемо у свом комшилуку. Има 36 година, супругу и двоје ђеце, завршио је гимназију и бави се угоститељством.

– Нисам се никад раније бавио политиком. Кандидовао сам се с намјером да, ако будем изабран, покушам дати допринос да се покрене туризам у Невесињу – каже Слађан.

До сада је развоју локалног туризма доприносио као предузетник. Његова кафана “Једно мјесто” популарно је састајалиште младих, и ако је судити по објавама на друштвеним мрежама, дестинација за урнебесне журке.

“Солидан резултат”
Тако је бар било прије него је завладала корона. Сада је, каже Слађан, друго вријеме, па ни своју побједу на изборима није прославио, тврди, ни у својој ни у било којој другој кафани.

– Нисам прослављао побједу, јер то и не сматрам побједом. Познајем све људе са листе, и да је умјесто мене изабран неко други мислим да грађани не би погријешили. Побједа би била да сами имамо већину у скупштини, овако је то само солидан резултат. Уосталом, и да смо побиједили не бисмо прослављали у кафанама због тренутних мјера кризног штаба – каже Слађан Кнежевић за Српскаинфо.

НОВИНАРИ
Слађан Кнежевић ових дана није баш расположен према новинарима. Ако је судити по његовим објавама, највише га љути што упоређују број његових пратилаца на мрежама, којих има око 700.000, од којих је, како су неки написали, око 2.000 из Невесиња, са бројем гласова које је освојио.

На изборима за Слађана је гласало 268 суграђана, што уопште није лоше, ако се зна да је у Невесињу регистровано нешто више од 11.000 бирача, а на гласање је прије осам дана изашло њих 6.782.

– По мишљењу новинара, у Невесињу је требало да освојим најмање 50.000 гласова – поручио је, у свом стилу Господар пршљенова, односно одборник Слађан Кнежевић

Српскаинфо


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО