У Билећи организован хуманитарни базар за Мињу Матић

Организација „Хуманитарни базар Републике Српске“ одржала је данас у Билећи „Хуманитарни базар – за Мињу“, а сав приход од продаје биће уплаћен на рачун за лијечење дјевојчице Миње Матић из Крагујевца.

bazar.jpg (190 KB)

Организатор хуманитарног базара Сања Салатић рекла је Срни да је пред грађане изложена разнолика понуда, а да су цијене производа симболичне.

„Организовали смо дјецу из вртића који су урадили своје цртеже, мање радове, имамо различите купоне козметичких и фризерских салона са различитим услугама, природна козметика, ручни радови, чајеви, домаћа ракија. Свако може да нађе за себе понешто“, навела је Салатићева.

Она је навела да је задовољна одзивом Билећана, будући да се од прве објаве на друштвеној мрежи Фејсбук јавио велики број људи који су понудили подршку и помоћ да би се прикупило што више новца.

Салатићева је додала да ће хуманитарни базар у Билећи трајати до 15.00 часова након чега ће бити познато колико је новца прикупљено.

Билећани су на овај начин својим прилозима постали дио акције прикупљања средстава за дјевочицу Мињу Матић из Крагујевца, која болује од најтежег облика спиналне атрофије мишића типа један.

Лијек за болест постоји, али у САД, а за њега треба издвојити 2,4 милиона долара.

Акцију прикупљања средстава покренула је Хуманитарна организација „Буди хуман – Александар Шапић“, а тренутно је активан и „М:тел“ хуманитарни број 1433.

Хуманитарни базар за Мињу наставља своје путовање по Републици Српској и један од наредних биће одржан 28. новембра у Требињу.

СРНА


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО