Вучић: Председник не треба да говори на сахрани патријарха!

Председник Србије Александар Вучић говориће у недељу на сахрани патријарха српског Иринеја, што је ексклузивно објавио наш портал. Странка слободе и правде (ССП), објавила је на свом Твитер профилу снимак из једне емисије, из времена када је Борис Тадић био председник, а Вучић опозиционар. Емисија је настала након смрти патријарха Павла, а Вучић је тада рекао “да Тадић није требало да говори на сахрани, те да није његов задатак да износи ковчег”.

Вучић је у то време наступао као опозиционар и био је прилично директан према тадашњем лидеру Демократске странке (ДС) и председнику Србије.

“Није било место Борису Тадићу да тражи директан пренос, па да он учествује у изношењу ковчега, то раде српске владике. Није му било место на седници Синода, није му било место ни да говори после васељенског патријарха. Требало је да помогне, да учини све. Сви државни органи је требало да учине све да то буде организовано на најбољи могући начин. После тога, њему нигде није било место”, рекао је тада Вучић.

Актуелни председник Србије даље је нагласио да је остао на платоу испред Храма Светог Саве, чак и док је говорио Тадић, искључиво из поштовања према преминулом патријарху Павлу.

“Знате ли колико се људи загледало? Само су се загледали, никоме није било пријатно и сви су мислили да му тамо није место”, рекао је тада Вучић.

Подсетимо, патријарх Српске православне цркве Иринеј, преминуо је у петак од последица коронавируса. Ову информацију, најпре је објавио председник Србије Александар Вучић на свом Инстаграм профилу, да би потом информацију потврдила и СПЦ на свом званичном сајту.

Погледајте видео Вучићеве изјаве:

(Нова)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО