Додик пријети у Бањалуци: Прекидамо све инвестиције са републичког нивоа, промијенићемо и законе, све ће бити надлежност Скупштине града

Предсједник СНСД Милорад Додик изјавио је да нова скупштинска већина неће покретати смјену новог градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића.

Међутим, Додик је открио на који начин планира да развласти Станивуковића, али и план за својеврсну политичку „освету“ грађанима који нису гласали за Игора Радојичића.

– Нећемо покретати смјену градоначелника, макар прву годину, па виђећемо послије – поручио је Додик на конференцији за медије.

Након што је потписан коалициони споразум који ганатује скупштинску већину, Додик је поручио да су Бањалуку „на овај начин ријешили“.

– Именоваћемо руководство скупштине, начелнике, све ћемо именовати у граду. Доносићемо буџет. А успут да вам још нешто кажем, без обзира колико било арогантно или не. Уколико нешто остане изван надлежности скупштине, промијенићемо и законе и статут па ће све бити надлежност Скупштине града. Све је демократски. Бањалука и даље остаје наша, без обзира што имамо другог градоначелника – поручио је Додик.

На питање може ли се десити ситуација да у највећим градовима имамо кохабитацију начелника и скупштинске већине, попут Приједора, Бањалуке и Бијељине, Додик је одговорио негативно.

– Мислим да је то илузија имајући у виду досадашње односе. Прљава кампања са њихове стране загадила је односе да ниједан приједлог градоначелника неће бити подржан. Таман да је Ајнштајн! Ето. Он има своје надлежности, он представља град, нека се шепури, ради. Виђећемо како ће проводити одлуке. Он је рекао да ће пензионери, ђаци добити бесплатан градски превоз. Ево ту ћемо одлуку подржати, нека предложи одмах. Да видимо како ће финансирати. Да видимо како ће финансирати градско гријање које смо ми субвенционисали сваке године. Зашто би онда Република то радила? Имамо ми друге општине гђе треба помоћи да се грије – рекао је Додик.

Гласно и јасно је рекао да ће прекинути „све инвестиције са републичког нивоа док не видимо на који начин ће се град даље политички развијати и односити“.

– Али у сваком случају, ово је дефинитивно велика грешка оних који су сматрали да имају само своје право на овај начин. Ја им нећу опростити ово што су урадили Игору. Ово није никаква пријетња, то је мој лични став. Имам право на то. Као човјек. Узећу свако бирачко мјесто и видјећу. Гдје год је добио градоначелник, нека он иде и рјешава. Ми нећемо више рјешавати. Демократија, шта ћеш. Тако је. Ево почињемо да учимо мало и од Американаца, шта ћете – изјавио је Додик.

Srpskainfo.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО