Билећани за Мињу!

Дјевојчици Мињи из Крагујевца потребна је наша помоћ.

Миња болује од спиналне мишићне атрофије, типа 1, ријетке смртоносне, агресивне болести која својим напредовањем узима основне животне функције. Лијек постоји у Америци, али кошта 2,1 милиона долара, плус трошкови лијечења који износе око 300 000 долара. Мињини родитељи не могу сами да прикупе тај новац и зато смо им сви ми потребни.

Неформална ФБ страница „Хуманитарни базари РС“, по узору на базаре који се одржавају у Србији, дошла је на идеју да тако нешто организује и код нас. Наша суграђанка Сања Салатић организатор је и домаћин базара који ће бити одржан у Билећи у недјељу 22. новембра у термину од 10 до 15 часова испред парохијског дома.

„Када сам чула да се тражи неко из Херцеговине ко би помогао у организацији базара у Билећи са задовољством сам контактирала жене које су покретачи ових хуманитарних акција, и прихватила ту одговорност да са сестрама и пријатељицама организујем овај базар. Изненадила сам се колико ми се људи јавило из нашег града после моје објаве на друштвеним мрежама, са жељом да помогну. Билећни су још једном показали да иако смо мала општина, имамо велико срце.“, каже Сања Салатић.

Понуда производа на базару ће бити разнолика: пецива, колачи, домаћи производи као што су ракија, мед, биље, играчке, књиге, разни ручни радови, цртежи дјеце из нашег вртића, поклон ваучери за фризерске и козметичке услуге, као и гардероба и прехрамбени производи. За неке артикле ће бити одређена симболична цијена, а за неке ће грађани моћи да дају онолико новца колико желе.

„Хвала вам што сте подржали нашу акцију. Овим путем позивам све суграђане који су у могућности да дођу да нас подрже, да покажемо колико смо ми Билећани хумани. Заједничким снагама помозимо Мињи да врати осмијех на лице, и да болнички кревет замјени веселим трчкарањем по паркићу са другарима.“ , закључује Сања Салатић.

Наше мало Мињи значи много.

Извор: Радио Билећа


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО