Требињцима осумњиченим за помићивање бирача пријети казна затвора до три године

Због сумње да су починили кривично ђело „подмићивање при изборима или гласању“, лицима која је јуче саслушала требињска полиција пријети новчана казна или казна затвора до три године, сазнаје „Директ“.

„Ко нуди, даје или обећава награду, поклон или неку другу имовинску или неимовинску корист бирачу са намјером да га наведе да гласа за или против одређеног приједлога, да уопште не гласа или да гласа у одређеном смислу, казниће се новчаном казном или казном затвора до три године“, прописује члан 220. Кривичног законика РС.

Полиција је наведена лица саслушала по наредби дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Требиње, али извјештај против њих још није предат тужилаштву.

Осумњичени су се налазили у просторијама СНСД-а у насељу Мокри долови у Требињу које су претресене у току увиђаја. Претресено је и комби возило које се налазило испред просторија, а у коме су се налазили пакети прехрамбених и хигијенских производа за које се сумња да су требали бити употријебљени у сврху подмићивања бирача.

Како незванично сазнајемо, осумњичени су полицији рекли да су пакети били намијењени члановима њихових бирачких одбора, а не за подмићивање бирача.

Direkt portal


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО