Требињска опозиција најавила излазак на улице због СНСД-ове наводне куповине гласова

На видео снимцима, које је данас у јавност пустио народни посланик Небојша Вукановић, видљиво је нарушавање изборне воље грађана, сматрају у требињској опозицији. Због тога ће, како су најавили, вечерас у 18 часова у кругу касарне организовати демонстрације, а размотриће и могућност блокаде отварања бирачких мјеста у Требињу.

„Дајемо рок полицији да реагује до 18 часова, а уколико не приведу и не истраже радње и не изађу пред народ и саопште чињенице, и не приведу правди одговорна лица, ми ћемо позвати своје присталице и све слободне грађане да изађу са својим возилима у касарну у 18 часова на демонстрације које ћемо организовати. Знамо да је предизборна шутња, али преко овога нећемо прећи“, рекао је данас кандидат за одборника коалиције ХНП-ПДП Раденко Драшковић на прес конференцији.

Носилац листе ХНП-ПДП Славко Вучуревић рекао је да од Полицијске управе Требиње захтјевају да под хитно проведе истрагу против лица, прије свега представника СНСД-а.

„А како се види на пакетима који су забиљежени на видео снимцима, против актуелног градоначелника Мирка Ћурића, због очитог кривичног ђела организованог криминала, односно нарушавања изборне воље грађана Требиња. Сматрамо да се ради о подмићивању и режирању, утицању на изборну вољу сваког слободоумног грађанина“, рекао је Вучуревић.

Он је, такође, позвао грађане да вечерас изађу на улице и додао да ће заједно са СДС-ом и Листом за правду и ред у послијеподневним часовима размотрити могућност да ујутру спријече отварање изборних мјеста.

„Јер куповина гласова, давање новца, материјална добра која се пружају грађанима у циљу добијања избора не служе за демократију, ни за развој Града Требиња, ни источне Херцеговине“, казао је Вучуревић.

Кандидат Листе за Правду и ред Ђорђе Вучинић тврди да се на споменутим видео снимцима види да је прекршен Изборни закон БиХ.

„У питању је члан 74. који каже да је свака активност која омета или опструише изборни процес забрањена 24 сата прије отварања бирачких мјеста, а ми смо то имали данас на улицама Требиња и то кад је пазарни дан, кад је највише људи у центру града“, казао је Вучинић и додао да ће данас послати пријаву ЦИК-у путем мејла.

ПУ Требиње: Ништа није пријављено
Из Полицијске управе Требиње за „Директ“ кажу да до наведене прес конференције нису запримили пријаву ни од политичке странке, ни од физичког лица, али да полицијски службеници на основу оперативних сазнања већ врше провјере на терену.

Direkt portal


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО