Како се СНСД моћници из Требиња играју судбинама обичних људи.

Ако мислите да са мном и мојима манипулишете на такав начин мало сте се за.ебали. Ја знам да сте ви у вашим очима, главама и секташким круговима велики и моћни али у мојој нисте, већ све супротно. Превише сте уморни и ненаспавани па мало одморите, мозак вам баш не функционише, правите велике грешке.

Шта СНСД моћници раде обичном човјеку у Требињу

Ово је дио поруке коју је на свом “Фејсбук” профилу поставио Требињац Вања Бјеловић, који је открио како и шта раде истакнути активисти СНСД-а обичном човјеку како би задржали посао.

Поручио је да „са стоком не можеш друкчије, него и ти стока бити!“

Своје искуство са СНСД-овим манипулаторима Бјеловић преноси овако:

  • Ево мене опет са истом темом “приправнички” само други актери…

Након мог претходног текста о искуству са одрађивањем приправничког стажа, имам потребу и жељу да вам испричам и ово ново искуство тј. наставак СНСД-ових манипулација људима. По објављивању мог претходног текста на фацебоок-у, у веома кратком року добио сам позив од Срђана Симовића – Шуда да није у реду то сто сам написао и да га вријеђам.

Тада сам му рекао да ја против њега немам ништа лично и да сам га навео само у слиједу догађаја који је претходио доласку жене на врата. Онда је он изразио жељу да попијемо пиће као људи јер је он осјећао моралну и људску одговорност на шта сам ја пристао и сачекао га у кафићу са својом дјевојком. Посједили смо и попричали, између осталог је питао моју дјевојку да ли ради и шта је завршила, на шта му је она одговорила да не ради и да је завршила економију.

Питао је да ли ју је неко контактирао за приправнички, одговорила му је да није, након чега је он одмах контактирао некога.

Недуго послије нашег сусрета тога дана, услиједио је позив од стране Недељка Ламбете – Ламбија, договоривши се да сутрадан попију пиће.

На томе пићу су попричали везано за приправнички и уопштено (“колико имаш код куће чељади, ради ли ко иђе, држите ли ишта живо, брсте ли овце зановијети, јесу ли се почеле јањити и тако …”) и да ће је звати кад буде досло вријеме за то, али да неце бити никаквих уцјена или неке врсте притиска.

На том разговору јој је поставио веома занимљиво питање, да она одговори да ли жели да одради приправнички као волонтер или кроз програм финансирања приправника.

Прошло је нешто више од два мјесеца, услиједио је позив 16.10. у петак од истог и понудио јој да одради приправнички у Пореској управи као волонтер, да размисли па да му јави. Она га је назвала у суботу и рекла да прхвата, упитала га је кад може очекивати да почне да ради, на шта је он одговорио да ће је неко контактирати током седмице.

Осванула је недјеља, имала је пропуштен позив од непознатог броја.

Након тога позове број са кога јој се представи Борислав Грубач затечен позивом и упита је како се зове јер није знао с ким прича јер је обављао више позива и да је број добио од Ламбија! Казао јој је да дође у понедјељак ујутру око 08:30 у Електропривреду, што је она и учинила али је господин био заузет и отказао састанак и заказао сљедећег јутра у 07:30.

По пријему у његову канцеларију у уторак ујутру разговор је потрајао пар минута, са питањима гдје си и шта завршила, од кога си, гдје си до сад радила и да се нада да ће испратити цијелу ситуацију до краја, наводно везано за учење за вријеме приправничког стажа.

Упитала га је какве везе има Електропривреда са Пореском управом, на шта јој је одговорио да они тако мало сарађују. Позвао је неког на телефон из пореске, међутим није му се јављао нико, али је рекао да це му се јавити да сачека негдје да кафу попије и оде да то заврши. Неколико сати послије добила је позив да дође у пореску, гдје је договорено да почне да ради у понедјељак.

Послије петнестак дана, тј. јуче, услиједио је позив у канцеларију код директора питавши је како јој се чини на послу и има ли број Павла Гобовића с обавезом да му се јави данас током дана и да му напише колико има сигурних гласова!

Не дуго после тога опет је позвана код директора да јој каже да дође у 17х у Елетропривреду на састанак у амфитетар.

Са стоком не можеш друкчије него и ти стока бит! Хвала вам на указаном повјерењу, велики поздрав за људске величине!!!

Желим будућим приправницима да отворим очи и да их припремим за филтрирање код разноразних стручњака (од најмањег филтера до највећег пречистача колектора за фекалије).

Ако мислите да са мном и мојима манипулишете на такав начин мало сте се зајебали. Ја знам да сте ви у вашим очима, главама и секташким круговима велики и моћни али у мојој нисте већ све супротно. Превише сте уморни и ненаспавани па мало одморите, мозак вам баш не функционише, правите велике грешке. Наспавајте се и мало на зрак изађите, боље би вам било него сто чесљате по туђим кућама и животима дан ноћ туђе после и утваре једне!

У потпису ове исповијести стоје Вања Бијеловић.

(БН)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО