ШОК НА КРАЈУ ПРЕДИЗБОРНЕ КАМПАЊЕ Нешић позвао гласаче ДНС-а да гласају и за кандидате СДС-а и ПДП-а


Предсједник ДНС Ненад Нешић позвао је све гласаче ДНС да на идућим локалним изборима гласају за опозиционе кандидате за начелнике и градоначелнике.

ШОК НА КРАЈУ ПРЕДИЗБОРНЕ КАМПАЊЕ Нешић позвао гласаче ДНС да гласају и за кандидате СДС и ПДПФОТО: СИНИША ПАШАЛИЋ/РАС СРБИЈА


Изузетак је једино тамо гђе ДНС има своје кандидате – рекао је Нешић за БНТВ.

Говорећи о отпорима који постоје у појединим локалним одборима ДНС, Нешић је рекао да не може да вјерује да су појединци личне интересе ставили испред интереса РС.

Нешић је отишао и корак даље – позвао је СДС и ПДП да потпишу коалициони споразум који се односи на Народну скупштину РС.

– Позивам да хитно потпишемо коалицији споразум за НСРС за 2022. годину да направимо стабилну коалицију – рекао је Нешић.

Нешић је изјавио и да се власт у РС не сналази најбоље у вријеме пандемије вируса корона.

– Рекао сам не стагнацији РС. Потребне су конкретне мјере да сачувамо и оснажимо РС, а не празне приче. Криза проузроковане короном ће трајати годинама. Треба нам пакет мјера за излазак из кризе – рекао је Нешић за БНТВ.

Нешић је поново одговарао на питање због чега је напустио коалицију са СНСД.

– Дошао сам до спознаје да СНСД не жели да учини ништа добро за народ. Коначно је неко рекао “не” Додику, али сам рекао “да” за будућност и боље сутра. Не желимо да будемо привјесак партија. Остајемо при томе, нисмо дио владајуће коалиције и тако се понашамо у јавности – тврди Нешић, иако се министри ДНС и даље налазе у Влади РС и у Савјету министара БиХ.


Нешић тврди да многе партије у владајућој коалицији РС нису задовољне. Према његовим ријечима, у РС постоје само четири озбиљне партије: ДНС, СДС, ПДП и СНСД.

– Сва истраживања показују да само оне прелазе цензус и да су парламентарне. Одговорно то тврдим. Постоји пета партија која је близу цензуса, то је СП Петра Ђикића. Да ли ће опстати зависи од предсједника, да ли ће и он рећи не. Они сада нису озбиљна партија. Након прогона кадрова ДНС, на дјелу је прогон кадрова СП јер су нашли замјену за њих у партији која се слично зове – рекао је Нешић.

Srpskainfo.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО