Отварање тестамента митрополита Амфилохија чека благослов владике Јоаникија?

ПОДГОРИЦА – Недавно преминули митрополит црногорско-приморски Амфилохије оставио је писану опоруку која ће бити прочитана у присуству владике будимљанско-никшићког Јоаникија, који је тренутно у самоизолацији због вируса корона, рекао је адвокат СПЦ Далибор Каварић.

Каварић је за подгоричку Побједу рекао да ће опорука бити прочитана у присуству владике Јоаникија, који је и администратор МЦП, да се, како каже, не би догодило да неки неозбиљни појединац или медији доведу у питање вјеродостојност или аутентичност посљедње воље црногорског митрополита.

Истиче да зато мора да сачека оздрављење владике Јоаникија, како би у његовом присуству и са његовим благословоном митрополитова опорука била представљена јавности.

Митрополит црногорско-приморски умро је 30. октобра, а Каварић каже да написана порука Амфилохија код њега.

“Како се ради о веома озбиљним завјештајним чињеницама и налозима, са дугорочним посљедицама, као и с обзиром на то да се од појединих ‘неименованих извора’ и ‘поузданих сарадника’ неких медија, доводи у питање да ли је опоруку својеручно неспорно написао митрополит Амфилохије заиста тестамент или само неко необавезујуће писмо или налог, као и избог озбиљности и отклањања сваке сумње у исписане чињенице и налоге које треба саопштити, сачекаћу оздрављење владике Јоаникија”, рекао је Каварић за “Побједу”.

Додао је, наводи се, да је на основу његовог “досадашњег знања и искуства, без икакве сумње, све што је написано у документу, апсолутно јасно, озбиљно и обавезујуће, наравно за оне који желе да испоштују посљедњу вољу владике”.

“За оне који је не поштују и не желе да је послушају, нема принудног механизма којим би их могао принудити на поштовање и испуњење завјештања”, јасан је Каварић

Тањуг


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО