Велики мурал са ликом митрополита Амфилохија краси Невесиње

Велики мурал са ликом блаженопочившег митрополита црногорско-приморског Амфилохија осликан је на централном тргу у Невесињу.

Мурал је јуче осликао умјетник из Требиња Милош Наранчић, на иницијативу навијачке групе „Делије“, а за реализацију су добили подршку и благослов Црквене општине Невесиње.

Из навијачке групе „Делије“ поручили су да су на овај начин жељели да се одуже митроплиту који је подржао Невесиње кад је требало и увијек био уз народ овог краја.

  • Митрополит Амфилохије био је стуб православља у Црној Гори. Ми смо током цијеле године слали поруке подршке браћи у Црној Гори, а на овај начин хтјели смо да изразимо захвалност митрополиту за све што је радио за српски народ – поручују „Делије“ и додају да су на овај начин митрополиту одали пошту.

Мурал је исцртан за Митровдан, због симболике који овај дан има за Невесиње и цијелу Херцеговину, када се обиљежава сјећање на митровданске битке 1992. и 1994. године, када је одбрањено Невесиње и источна Херцеговина.

Његово високопреосвештенство митрополит Амфилохије преминуо је 30. октобра у Клиничком центру у Подгорици од посљедица вируса корона. Сахрањен је 1. новембра у крипти Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици у присуству великог броја црквених великодостојника, државних званичника и вјерника.

СРНА


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО