СНСД у Бањалуци поклања тестове на корону: “Бригу о вашем здрављу препустите нама”

У Бањалучком СНСД-у одлучили су грађанима платити серолошко тетирање на вирус корона и на тај начин придобити симпатије дијела бирача.
Иако звучи невјероватно, у вријеме пандемије вируса корона, када су људи веома рањиви по питању сопственог здравља и преплашени од вируса који је све присутнији, СНСД је понудио као једну од својих предизборних активности бесплатно тестирање грађана на присуство вируса Цовид-19.

Тако је бањалучки СНСД из насеља Борик, путем своје друштвене мреже, обзнанио да ова странка има 500 тестова “за баке и деке”. Поклон тест се, како су објаснили, добија тако што се пријавите у њихову подручну канцеларију и затражите бесплатно тестирање, након чега ћете бити упућени у једну приватну лабораторију.

На овој страници СНСД-а грађанима поручују: “Ваше је само да дођете, а бригу о вашем здрављу препустите нама!”

Овакви позиви су објављени и путем званичних Фејсбук налога других рејонских одбора.

Ивана Корајлић из Транспаренцy Интернатионал у БИХ (ТИ БИХ) каже да је ово само једна у низу пракси политичких странака да пред изборе грађанима нуде различите врсте бесплатних услуга.

“Сада видимо да се тотално отишло у крајност са овим бесплатним тестовима. То може представљати и индиректну куповину гласова и прикупљање изборне подршке. Јер, и сам Изборни закон забрањује давање или нуђење било какве користи бирачима, било да се ради о финансијској или не у виду поклона или ускуга у замјену за глас. Ми смо имали и радније сличне примјере гдје су се чак и јавне здравствене установе користиле и злоупотребљавале да би се промовисале странке или поједини политичари. Тако смо прошле изборе имали директора Клиничког центра Владимира Ђајића који је нудио бесплатне прегледе за превенцију можданог удара, а ево сад имамо злоупотребу ове епидемиолошке ситуације и најрањивијих група, људи преко 65 година”, рекла је Корајлић, наглашавајући да се у овом случају кроз давање оваквих услуга на неки начин купује подршка на изборима и због тога ће ТИ БиХ поднијети пријаву ЦИК-у.

buka.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО