Терористички напад у Бечу – Седморо мртвих! (ВИДЕО)

Терористички напад у којем је ст koрадало најмање седам особа, догодио се вечерас у Бечу у непосредној близини синагоге на Schwedenplatzu, а грађани су se позвани да остану у својим кућама. Напад је потврдио аустријски министар унутрашњих послова.

– Ово је био терористички напад. Останите код куће – рекао је Карл Нехаммер.

Како јављају аустријски медији, напад су починила најмање двојица нападача с аутоматским оружјем, о чему свједоче и шокантне снимке које су забиљежили грађани из својих станова који гледају на мјесто злочина.

Како је саопштило Министарство унутрашњих послова Аустрије, један од нападача је мртав, а други је према неким информацијама у бијегу док неки медији јављају да је ухапшен.

Према првим извјештајима у главном граду Аустрије влада опсадно стање. Иако је он рекао да не може са сигурношћу рећи колико је тачно особа извело терористички напад, те да је све још увијек у току, он је навео да се тренутно одвија антитерористичка акција у коју су укључене и специјалне јединице Цобра и ЊЕГА.

Нападачи су користили пушке, а аустријски медији јављају да је погинуло седам особа. Медији јављају да је полиција пронашла четворицу нападача који су се предали.

Грађани су упозорени да избјегавају центар града и ако је могуће не излазе на улицу. Јаке полицијске снаге блокирале су центар у потрази за свим нападачима.

Један од мушкараца који је пуцао на полицију је убијен, а други је активирао експлозивни прслук. Појављују се и информације да су нападачи узели и таоце, међутим то полиција није потврдила.

Полиција је на Тwиttеru поручила грађанима да не објављују фотографије и видеоснимке јер то угрожава акцију коју тренутно изводе у потрази за свим нападачима. Специјалне полицијске јединице провјеравају бројне објекте и улице.

Након пуцњаве код синагоге вечерас, медији јављају да је услиједила још једна – код хотела Хилтон, а уз то траје и талачка криза у Акаико, јапанском ресторану који се налази у централној улици Маriehilferstrasse, неких 2,5 километра удаљености од прве пуцњавес.

Полиција је позвала грађане да пошаљу снимке пуцњаве које имају. У пуцњави је тешко повријеђен и један полицајац.

https://mobile.twitter.com/MarioLeb79/status/1323375381764780032

Предсједник Израелитске културне заједнице Оскар Деутсцх је преко Тњиттера јавио да у вријеме напада како у синагоги тако и у канцеларији изнад синагоге није било никога.

Агенције/nebojsavukanovic.info


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО