Митрополит оставио опроштајно писмо Кривокапићу и народу Црне Горе

Добротвор Српске православне цркве Миодраг Дака Давидовић из Никшића скрхан великим болом поклонио се сенима митрополита Амфилохија.

Он каже да је владика оставио опроштајно писмо које ће благовремено отворити мандатар за састав нове Владе Здравко Кривокапић.

  • Оно је намијењено њему и народу. Посљедњих дана је најмање десет пута рекао да ће за Светог Луку бити на Цетињу поред одра Светог Петра Цетињског. Ми му нисмо разумјели поруку. У пар наврата је рекао –доћи ћу жив или мртав. То је свима нама требало да буде опомена, али смо били убијеђени да је прошло најгоре. Надали смо се да ће наша драга докторица Јелена Боровинић успјети да уради немогуће. Наш митрополит је оставио неколико аманета и писано и усмено о којима можемо свједочити ја и отац Јустин. Замолио сам га да нам то напише иако је био у великом грчу и болу. Он је успио да остави то писмо вјерном народу и посебно мандатару Кривокапић – каже Давидовић, кога је митрополит Амфилохије одликовао орденом Светог краља Милутина поводом обнове манастира Острог.

Ин4с


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО