Кривокапић: Народ је тај који треба да буде задовољан

„Народ је тај који треба да буде задовољан јер је доживио слободу која је евидентна, а политичари увијек гањају своје партијске, да не кажем личне интересе. Али мислим да сад није тренутак за такав приступ“

Проф. др Здравко Кривокапић (Фото: Д. Миловановић)

Вријеме је да политичари почну да размишљају о интересима народа, а не о личним и партијским интересима, поручио је мандатар за састав нове владе Здравко Кривокапић.

„Нисам се разочарао у народ, а да ли сам се разочарао у политику и политичаре, то је већ друга прича“, казао је Кривокапић у интервјуу за Недељник.

„Народ је тај који треба да буде задовољан јер је доживио слободу која је евидентна, а политичари као политичари, увијек гањају своје партијске, да не кажем личне интересе. Али мислим да сад није тренутак за такав приступ“, поручио је он.

Кривокапић је казао да прије формирања коалиције „За будућност Црне Горе“, чији је био носилац на изборима, није познавао лично лидере Демократског фронта Андрију Мандића, Небојшу Медојевића и Милана Кнежевића.

“Нисам познавао њих лично. Познавао сам их као и сваки други грађанин Црне Горе на основу изјава у средствима информисања, јер поштено говорећи нисам имао кад да пратим скупштинске расправе. У Црној Гори постоји пословица која каже – ако желиш неког добро да упознаш, мораш са њим да поједеш џак соли. Ја са њима нисам ни ручак имао, а камоли могућност да поједем џак соли“, рекао је Кривокапић за Недељник.

Лоша власт, како је казао, увијек подржава лошу опозицију.

„То нисам ја смислио. То је правило. Ако то правило примијенимо на Црну Гору, одговор ће се наметнути сам. Опозиција у Црној Гори није успијевала да побиједи, јер одлазећи режим је јако добро познавао људе у опозицији и успијевао је различитим активностима да их држи далеко од 41 руке у парламенту. Власт се служила свим и свачим. Било је бројних политичких корупција, то је већ испричана прича. Опозиција није нудила нешто конкретно, ново и боље. И бирачи су ишли логиком да је боље да не таласају. И годинама се одржавала иста гарнитура са једне и са друге стране. Биле су само промјене појединих играча. То је демотивисало и бираче, али и потенцијалне учеснике у политичкој борби. Такав сам био и ја до доношења Закона о слободи вјероисповијести“, казао је Кривокапић.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО