Здравствени систем крвари (гори), а Вишковић се чешља.

Да је стање у здравству у Републици Српској изразито лоше и није нека нова вијест. Проблеми финансијске и кадровске природе, проблеми опремљености болница и домова здравља гомилају се годинама и не назире се неко конструктивно рјешење.

Треба се подсјетити експозеа предсједника Владе господина Вишковића када је говорио о нашем здравственом систему, а стање у њему је најбоље описао реченицом: “Он крвари!”. Као један од прироритета је поставио рјешавање проблема у овој области.
Да се није далеко одмакло, и да први и прави потез није још повучен иако је Влада на половини свога мандата, најбоље показује фотографија амбуланте у Требињу за пацијенте потренцијално заражене вирусом корона, а коју је направио наш суграђанин.

Помоћни објекат је претворен у мјесто гдје се врши преглед и тестирање наших суграђана и сигурно да им није пријатно када чекају у реду а виде какав је објекат и какви су услови у којима доктори раде. Право је вријеме указати на проблем и у што скоријем периоду обезбиједити нашим докторима нормалне услове за рад!

Када се човјек врати мало кроз вријеме, присјети свих мегаломанских обећања која се, наравно, нису реализовала, не преостаје му ништа друго него да се насмије на ново замазивање очију које се углавном врши пред изборе. Тако се прије мјесец дана пласирала вијести о изградњи Клиничког центра у Требињу. Чак је и представљено идејно рјешење, које не садржи апсолутно ништа од фазе пројектовања у коју је сврстано (попречни пресјеци, намјена просторија, одговарајући прикључци, инсталације, и слично).

Да ли је илузорно причати о Клиничком центру, а свједоци смо априлског обраћања предсједника Србије господина Вучића у коме је навео да Република Српска нема основна средства за борбу против вируса корона.

Можда би боље било дати одговоре на питање како тек свршени студенти медицине не могу наћи посао у струци у нашој Херцеговини и за чију дјецу се чувају њихова мјеста?

Сада када је здравствени систем затегнут до крајњих граница зар не би требало дати прилику новим, младим људима да унесу свјежу крв и надокнаде ону која је “просута” како каже господин Вишковић.

Требиње24


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО