Њемачка затвара скоро све осим школа и вртића

Њемачка канцеларка Ангела Меркел жели састанак с премијерима 16 њемачких покрајина о затварању ресторана и кафића почев од 4. новембра, као покушај да се заустави ширење вируса корона, али ће школе и вртићи бити отворени.

Како преноси Ројтерс, позивајући се на Билд, Меркелова жели да затвори фитнес локале, коцкарнице и биоскопе, као и позоришта, оперу и да забрани концерте, али да продавнице остану отворене, уколико одржавају хигијену, као и да се ограничи број присутних људи у једном тренутку у затвореној просторији.

Што се ресторана тиче, тамо ће моћи само да се купује храна за понијети и неће моћи да се сједи унутра, додаје Ројтерс.

Федерална влада жели да пружи финансијску подршку компанијама које ће бити на удару због затварања, додајући да ће се овај програм презентовати јавности данас поподне.

Нијемци ће моћи да излазе на улице, али само у присуству чланова своје породице и евентуално још једне фамилије.

Ко не буде поштовао мјере, биће кажњен, али још нису познати детаљи о казнама.

Хотели ће моћи да примају госте, али само у посебним случајевима и услов је да то не буду туристи.

Извор: Тањуг


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Црногорски ватерполиста демантује: Крштен сам у цркви Светог Николе, родбински сам везан за оца Немању Кривокапића…Котор: Ватерполиста уринирао на цркву, вријеђао свештеникову супругуДанијел Михић: Ако се на ове људе оглушимо, Страшни суд ће за нас бити формалност.Новинарка Јелена Денда Борјан: “Они чији рад критикујете познају вас и вашу породицу и не презају од тога да покушају да вас застраше или уцијене”„Магла у мозгу“: Србин, а светски стручњак, открива мало познату последицу ковида /ВИДЕО/Медојевић оптужио О. Гојка Перовића да „злоупотребљава Цркву и увлачи је у прљаве игре страних центара моћи“Демократски Фронт: „Сигурни смо да нам се Јоаникије у себи искрено диви“„Ана са Боана“: НОВОСАЂАНКА РАВНУ ВОЈВОДИНУ ЗАМИЈЕНИЛА ГОРДИМ ДУРМИТОРОМПоскупљење их погодило као гром из ведра неба!,,Вјесник“ 1913: Црна Гора и Херцеговина два чврста српска бедема