Шћепановићи имају једанаестеро дјеце, за четворо су одлучили да их не шаљу у школу ове године (ВИДЕО)


„Не шаљем их ове године. Морао бих ја са њима да радим све вријеме. Прошле школске године сам три мјесеца имао осам ђака на онлајн настави и био сам и учитељ и наставник и професор“, казао је Михаило Шћепановић

Михаило и Анастасија Шћепановић из Никшића који имају једанаесторо дјеце од којих осам ђака, одлучили су да четворо ове године не шаљу у школу.

Они кажу да не могу да постигну да дјеци обезбиједе све што им треба у условима када свакодневно са њима морају да уче и помажу им у онлајн настави, за коју тврде да је површна и да посебно из захтјевних предмета не даје потребна знања.

О својој одлуци обавијестили су надлежне.

Тешка срца, Михаило и Анастасија Шћепановић одлучили су да само четворо старије дјеце ове године похађа наставу.

Сматрају да се млађи у свој збрци не би снашли без њихове велике помоћи, а дјеци како рекоше неко мора да обезбиједи и да једу.

„Не шаљем их ове године. Морао бих ја са њима да радим све вријеме. Прошле школске године сам три мјесеца имао осам ђака на онлајн настави и био сам и учитељ и наставник и професор“, казао је Михаило Шћепановић.

Да „школа није појата“, како се то каже у народу, Михаило добро зна јер је и сам академски грађанин, а сва дјеца су му одлични ђаци. Сматра да ђаци ове године не могу пуно да науче, па иза одлуке чврсто стоји.

„Било који јачи предмет, не може то преко онлајн наставе. Ја сам завршио Машинство, ако нијесам два пута дошао, био сам избачен из такта. Ако ми шаљемо дјецу да уче, ако не шаљемо боље да сједе кући“. објађњава Михајло.

Њихова мајка, Анастасија, казала је да нијесу тражили сурогат оцјене, „него истинско знање које могу да користе у животу, као што смо и ми“.

Онлајн учење не прија много Луки који је до деветог разреда догурао као добар математичар.

„На ТВ настави се све прелети за 15 минута. Ураде се главне формуле, дефиниције и 5-6 задатака. Онлајн настава је за јаче предмете неизводљива“, казао је Лука.

О својој одлуци да дио њих замрзне годину, обавијестили су управу Основне школе Радоје Чизмовић у Озринићима, а у допису за Министарство просвјете пише.

„Зато што здравствени систем Црне Горе није у могућностио да се избори са овом пандемијом, нијесам ни ја као родитељ 11 дјеце“, закључио је Михаило.

Vijesti.me


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО