Младен Тепавчевић: Зашто ћутите!?

Зашто СНСД ћути, зашто су тихи у кампањи, зашто се више не бусају као раније?
У свим протеклим кампањама били смо свједоци бурних и самоувјерних наступа СНСД-а и њихових коалиционих партнера. Хвалили су се, обећавали, а опозицији пријетили. А сада ћуте. Зашто?
Зато што нису реализовали ниједан обећани пројекат. Када су дошли на власт 2012. године наслиједили су општину без дугова, а већ 2015. Миљан је изјавио да „нема ђавољи динар“. Значи за само три године су успјели да опустоше буџетску касу. Билећа је сада дужна преко 23 милиона марака, а дугује још око пет за неплаћене доприносе. Сви нижи буџетски корисници су губиташи, само Водовод дугује пет милиона. Пола града нема расвјету, штеде струју. Сви путеви су карактеристични по рупама. Сада немају новца ни за „балегарење“, односно крпљење рупа као раније, а о комплетној реконструкцији да не говоримо. Пола града без расвјете, штеде струју. Плате касне, радници штрајкују. У последњих десет година број ђака се преполовио. И сада се „окупљају за Српску“. За коју Српску? За Српску у којој не могу да остану они који то желе, јер нису „дио система“. За Српску која ради и плаћа порезе за оне који у њој не живе. Јер, њихова дјеца овдје не живе, али зато троше наш новац. Они мрзе ову „провинцију“, ову „сељану“, овај „крш и камењар“ у коме ништа не функционише. Па за коју се то онда Српску они „окупљају“? Окупљају се, јер не могу да оду са власти. А зашто? Зато што их након одласка са власти не чека пензија, него кавез. Новац су покрали, ресурсе већином продали, институције задужили. Могу и даље да краду, али само „помало“, јер за много више нема.
Након 15. новембра нову власт чека велики посао. Још имамо времена да поправимо стање. Порези, доприноси и заостале плате се могу исплатити. Дугови се могу вратити, али омладина не. Онај ко је отишао се не враћа. Због тога је вријеме драгоцјено. Што прије скинемо црвену кугу, прије ћемо и поправити стање и омогућити младима да остану и живе у свом граду. Они су своје већ одавно рекли, па нам зато сада намећу „мирну“ кампању. Због тога морамо дићи свој глас, морамо рећи да овако више не може. Ова кампања не смије проћи у тишини и апатији. Сви који нас ућуткују, који нам запушавају уста, раде за окупаторе. Доста је опозиција ћутала и тихо прелазила преко пљачке и понижавања овог народа. ПДП не ћути и ћутати неће.
Зато „ПОВУЦИ ДОБАР ПОТЕЗ“ и подржи најмлађу листу у граду.

Младен Тепавчевић, кандидат за одборника на листи ПДП-а под редним бројем 4.

Bileća vijesti online/


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО