Преминуо Никола Калуђеровић, најпознатији црногорски осветник

Осветио убиство сина јединца прије три деценије

Никола Калуђеровић (82), најпознатији црногорски осветник који је осветио убиство сина јединца Жељка, преминуо је на Цетињу у Црној Гори, преноси портал Нова.рс

Наиме, Николин син јединац Жељко убијен је у кафанском обрачуну 1987. године, а за злочин је осумњичен Раде Грдинић, с ким је у кафани био и млађи брат Рајко. У јануару 1989. године Калуђеровић је убио Рајка на улици, али и младића који је био са њим у друштву.

Осумњичени Калуђеровић убрзо је ухапшен, а због двоструког убиства осуђен је на 20 година затвора. Одлежао је девет, а од 1993. ћелију је делио са познатим глумцем Жарком Лаушевићем, који је такође робијао због двоструког убиства.

Лаушевић га је чак поменуо и у својој књизи “Година прође, дан никада”, у којој је описивао дане у затвору.

Иначе, Калуђеровић је након пуштања из затвора за медије причао да је морао то учинити и да је данима трагао за убицом.


„Код мене се то морало десити. Ја сам то морао учинити. Није било опроштаја. Само се чекао моменат, али није било лако ни убити. Данима сам тражио убицу. Јурио сам га по Београду, Хрватској, Италији”, причао је раније Калуђеровић за медије.

На питање да ли би починио убиство да је, осим Жељка, имао још синова, рекао је да би.

“Наравно да бих убио, јер нема крвне освете на крвну освету. Ако је мој син убијен и ја убијем убицу, ту је крај… Један живот за други живот. Али некад ситуација није чиста и страх и даље постоји”, рекао је он.

Подсетимо, Жељко Калуђеровић, који је завршавао Културолошки факултет, погинуо је августа 1987. испред кафића “Чарли” у Цетињу. У поменутој кафани избила је кафанска туча, када се Калуђеровић умешао у намери да смири ситуацију. Њега је Раде Гњидић ранио из пиштоља, а Жељко је подлегао ранама три дана касније у подгоричкој болници.

Извор: Нова / Недељник


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО