Додик поручио Нешићу да може да се пријави за директора „Путева“ КАДА ОЗДРАВИ


Лидер СНСД Милорад Додик тврди да ДНС остаје њихов коалициони партнер.

Додик поручио Нешићу да може да се пријави за директора „Путева“ КАДА ОЗДРАВИ

Додик каже да је лидер ДНС Ненад Нешић поднио оставку на мјесто в.д. директора „Путева Републике Српске“ из здравствених разлога, тврдећи да обавезе превазилазе његово здравствено стање.

– Спекулације су разне, не бих о томе. Они остају наш коалициони партнер. Желимо да поново сједнемо са њима и да опет разговарамо о коалицилоној сарадњи. Немамо намјеру да било кога смјенујемо, сви њихови људи ће остати на својим мјестима. Нешићу смо рекли да након мјесец – два, послије здравственог третмана, можемо поново да разговарамо. Респисаћемо конкурс за директора „Путева“, и Нешић, ако буде здравствено способан, може да се појави на том конкурсу и да се одлучује по процедури – рекао је Додик на конференцији за новинаре.

У случају да ДНС одлучи да оде у опозицију, Додик је рекао да ће да поштује њихову одлуку.

– Ако неко од њих поднесе оставку, прихватићемо је. Они који не поднесу оставку, ми их нећемо разрјешавати. То се односи почев од нивоа БиХ па до општина и градова. Немамо ниједан разлог да изражавамо незадовољство нашом сарадњом са ДНС. Погрешно је ствари адресирати на терен СНСД. Ако је тема о томе да функција директора „Путева“ припада ДНС, припашће ДНС. Ми смо именовали в.д. док се не проведе процедура. Они имају своје органе, ја то поштујем. Због данашњих обавеза, нисам био у контакту са Нешићем, ни са било ким – додао је Додик.

Подсјећамо, сутра се очекује сједница Предсједништва ДНС на којој ће се разговарати о судбини коалиције са СНСД.

Српскаинфо.цом


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО