Шукало најавио Дан борбе против папака, па срео Мићу Мићића! (ВИДЕО)

Члан Извршног одбора СДС Бањалука Борис Шукало сусрео је данас у центру Бањалуке Мићу Мићића, градоначелника Бијељине и бившег високог функционера СДС, који је напустио СДС, ушао у коалицију са СНСД и основао своју странку.

Овај сусрет догодио се недуго након прес конференције на којој је Шукало Говорио о “папцима” у политици који мијењају дресове и предложио да 15. новембар буде “дан папака” у Републици Српској.

Гиспођа која је заусзавила Мићића да га поздрави рекла је да је он “семберска величина” на шта је Шукало рекао за Мићића да су “слаби људи” и семберци који мијењају стране у политици.

Срам вас било! – рекао је Шукало Мићићу у одласку.

Шукало је претходно изјавио да су на десетине посланика, одборника али и политичких странака које су ђеловале у опозиционом блоку у Републици Српској, у претходне 4 године, промијенили страну и приклонили се власти. Он је навео бањалучку градску скупштину као један од примјера који потвршује како се захваљујући политичкој корупцији стварала скупштинска већина.

– Концептом претварања бањалучке Скупштине у полигон за трговину, у полигон за политичку проституцију доживљава потпуни фијаско посљедњих дана. Кажем зато што анкете које имамо и које смо добили на увид показују да ниједна политичка странка заснована на политичким прелетачима, тј политичким папцима не прелази цензус у Бањалуци, казао је Шукало.

Он је навео да пракса изборне куповине траје још од 2014. године, и то од стварања вјештачке већине у Народној скупштини РС, када је коалиција на власти купила два посланика из редова опозиције, да би осигурала парламентарну већину.

– Вријеме је да се оконча ера папака, јер је то једина роба коју је произвела актуелна власт, поручио је Шукало.

Он је предлажио да дан када је објављен видео у којем тадашња премијерка, а данашња предсједница РС Жељка Цвијановић потврђује куповину “папака”, послије 15. новембра буде обиљежаван као Дан борбе против папака.

Истинито


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО