Ненад Нешић ће бити смијењен!

Вршилац дужности директора Путева РС, Ненад Нешић, биће вечерас смијењен са те позиције.


Српски члан Предсједништва БиХ и предсједник СНСД, Милорад Додик, потврдио је у незваничном разговору да ће Нешић бити смијењен, објављено је у дневнику АТВ.

У Административном центру Владе РС у току је састанак на којем се разговара о Нешићу, који је в.д. директора “Путева РС“ и предсједник Демократског народног савеза (ДНС), али и о коалиционим односима СНСД и ДНС.

Ово је индиректно потврдила и предсједница Српске, Жељка Цвијановић која је данас изјавила да је потребно уредити одређене односе (у коалицији) и захтијевати већу одговорност људи који се налазе на важним позицијама.

„Потребна је и већа толеранција и боља сарадња у оквиру коалиционог блока“, поручила је Цвијановићева и додала да се разговори о овим питањима настављају вечерас по њеном повратку у Бањалуку.

Портал „Герила“ је данас раније објавио да је Нешићу на одржаном састанку руководства ДНС-а са Милорадом Додиком и руководством Републике Српске саопштено да ће бити смијењен.

“Причало се о кадровским рјешењима“
Званично, Цвијановићева је послијеподне изјавила да је на данашњем састанку са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, премијером Радованом Вишковићем и министром унутрашњих послова Драганом Лукачем било ријечи о одређеним кадровским рјешењима, те одговорности људи на важним позицијама.

„Бавимо се кадровским рјешењима, покушавамо да послажемо одређене ствари и да донесемо исправне одлуке“, рекла је Цвијановићева новинарима у Српцу, али није прецизирала имена.

Предизборна традиција: Опозициона скретања ДНС-а
Малу буру у односима у бројној владајућој коалицији изазвао је јучерашњи извјештај БН телевизије са страначког скупа ДНС-а у Бијељини на којем је Ненад Нешић између осталог рекао да у њиховим редовима нема мјеста за „дрпосе“ (алузија на партију Демос, отцијепљени дио ДнС) и „ухљебе“, а нагласио је и да ће ДНС показати да је „кључни фактор у формирању власти у Републици Српској“.

Нешић је отворено изјавио, а БН пренио, да је циљ ДНС-а да буде „прва политичка партија у Републици Српској.“

„Ове године циљ је освајање 70.000 гласова, а 2022. да будемо на челу Српске. Ми ћемо да се изборимо за то,“ рекао је он.

На истом скупу Нешић је поручио да носилац листе ДНС-а за Скупштину града Бијељина Дико Цвијетиновић, који је сада директор „Комуналца“, неће бити смијењен, запријетивши „политичким турбуленцијама у коалицији у врху власти Републике Српске уколико до те смјене дође.“

Турбуленције је очегилдно изазвао експресно па се већ данас разговарало о будућности Нешића на мјесту директора јавног предузећа, али и будућности дуговјечне коалиције СНСД-а и ДНС-а.

Мондо.ба


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО