РЕПУБЛИКО СРПСКА, ПОКРЕНИ СЕ – акција за пет малишана из Гацка!


У гатачком брдовитом насељу срећемо породицу Елез, коју чине самохрана мајка Драгана (30) и њених петоро малишана: Ангелина (8), Павле (7), Евгенија (6), Екатарина (3) и Василије (1). Oтац породице изненада je преминуо прошле године, но Драгана није пала у очај, већ се храбро држи и бори за своје малишане.
Дочекани смо са кафом, ракијом и најбољим херцеговачким пршутом, а мајци је при послуживању весело помагала најстарија Ангелина. Без обзира на скромне услове живота, неће вам се десити да уђете у херцеговачку домаћинску кућу, а да не будете богато дочекани.


Породица Елез не живи у свом дому. Живе на спрату једне лоше опремљене куће.
„Вољела бих да се заврши кућа до краја, да дјеца имају довољно простора за спавање, игру и учење“ – рекла нам је скромна мајка Драгана, која ниједним својим гестом или ријечју не жели показати да је породица у лошој ситуацији.
Дјеца су нам се много обрадовала и весело су се играли са нама. Иако су тек на почетку школовања или у вртићу, показују велики потенцијал да ће бити одлични ђаци.
Уз подршку локалне заједнице, Цркве, термоелектране и великог броја добрих људи изградња нове куће је започета. Међутим, да би се породица уселила у кућу, неопходно је још око 30.000 КМ.
Дајмо се у акцију како би породица Елез стала на јаке ноге!


Позивом на број 17763 донирате 2 КМ или уплатом средстава на рачун 56201281300241-58 (НЛБ банка) помажете да ову породицу уселимо у нови дом!

ФБ страница „Срби за Србе“


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО