Двојица Брчака ухапшени због изборних превара


Полиција Брчко дистрикта ухапсила је двојицу мушкараца због сумње да су починили неколико кривичних дјела која иду на штету регуларном одржавању локалних избора у овој регији Босне и Херцеговине.Како је навео шеф полиције у Брчком Горан Писић, на основу прикупљених оперативних информација, полицијски службеници су јуче на основу наредбе тамошњег Основног суда, претресли 51-годишњег П.М. те стамбеног објекта и више моторних возила које користи. Приликом претреса пронађени су и привремено одузети предмети важни за кривични поступак.

„Након криминалистичке обраде слободе су лишени П.М. рођен 1969. године у Бијелој гдје је и настањен због основа сумње да је починио кривично дјело примање награде или другог облика користи у вези са кривичним дјелом превара при гласању и Ј.Р. рођен 1987. године у Брчком, настањен у Рашљанима, а због постојања основа сумње да је починио кривично дјело Давање награде или другог облика користи за трговину утицајем у вези са кривичним дјелом превара при гласању“, навео је Писић.

Ухапшени ће данас бити предати Тужилаштву Брчко дистрикта на даље процесуирање. Из полиције су позвали све политичке актере и грађане да о свим уоченим непавилностима у вези изборног процеса поднесу пријаву Полицији или Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ.

Иначе, вриједи казати да је ово други случај у којем је полиција дошла до сазнања о могућим изборним преварама на подручју Брчког. Наиме, 29-годишњи С. Б. из Брчког завршио је прекјуче у притвору због сумње да је током протеклог мјесеца прибавио и искористио личне документе више особа, тако што их је без њиховог знања пријавио за гласање изван Босне и Херцеговине.

(Кликс)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО