Додик се нашалио са Стевандићем тврдњом да ће бојкотовати локалне изборе

Изјава лидера СНСД-а Милорада Додика да ће поводом јучерашње одлуке одлуке ЦИК-а радикализовати амбијент, жели показати крајњу одлучност како би се заштитио њихов и више него послушни коалициони партнер, представља нешто већ виђено – истакао је Вукота Говедарица, члан Предсједништва СДС.


„Стара матрица, а нова плоча. Додик је увијек једно причао, а друго радио. Тврдио је да никада неће прихватити пут ка НАТО-у, а прихватио га је. Говорио је како на Мањачи неће бити војне вјежбе са учешћем НАТО снага, а она се догодила. Јавно је некада прокламовао страначке документе о отцјепљењу Републике Српске, а ми смо све више утопљени у БиХ“, подсјетио је Говедарица.

Тим поводом Говодераица даље наводи да је подугачак списак Додикових предомишљања.

„Поводом мистериозног убиства Давида Драгичевића рекао је да ће све тужиоце из бањалучког тужилаштва истјерати на улицу, а десило се да је предмет заташкан. На Козари слави Броза, апострофирајући четничку лојалност фашистима, а у Прањанима глорификује Дражу као великог америчког пријатеља. Отворено је причао у Народној скупштини како прислушкује народне посланике, а сутрадан се правдао како се шалио. Јуче је најавио могућност бојкота локалних избора и састанак са коалиционим партнерима“, наглашава Говедарица.

Он каже да Додикови коалициони партнери, које је својим дјеловањем послије избора раздробио, јако добро знају како Додик једно прича, а друго ради.

„Врло брзо ће Стевандић схватити како се јуче у својој првој реакцији Додик нашалио и са њим“, казао је Говедарица и додао:

„Увијек је било оних који су одлуке ЦИК-а поздрављали као и оних који су их оспоравали. По природи ствари оне су се некоме допадале, а некоме не. Али, било како било, одлуке су увијек морале да се поштују“.

Након што је ЦИК донијела одлуку да елиминише Стевандићеву УС из изборног процеса, услиједила је осуда лидера СНСД-а Милорада Додика, чији је Стевандић важан коалициони партнер, Додик је рекао да ће уколико одлука остане на снази позвати коалиционе партнере на бојкот предстојећих локалних избора.

(БН)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО