Ђакон Бранислав Рајковић на концерту у Требињу са Армином Музаферијом запјевао познату љубавну пјесму (ВИДЕО)

Познати босанскохерцеговачки поп пјевач Армин Музаферија одржао је синоћ у авлији Меџлиса исламске заједнице Требиње концерт за памћење.

Како је појаснио сам аутор овај концерт је наставак турнеје која је започела у фебруару, али је због пандемије коронавируса прекинута у марту.

„Мој одабир, да ову серију концерата почнем у Требињу јер је ово један од најљепших градова у БиХ, а и зато што се трудимо да културу и музику презентујемо свима, да тако кажем и у мањим градовима, а не да то буду само Сарајево, Тузла или Бањалука. Надамо се да овај пут неће бити прекида, мада свједоци смо да због пандемије трпи све од економије до културе“, истакао је Музаферија и додао да је срећан што је концерт изазвао позитивне вибрације код публике.

Муфтија мостарски мр Салем еф Дедовић, који је присуствовао концерту је истакао да му је драго да је у Требињу.

„У овом времену короне прилагођавали смо и вјерске и културне манифестације, не само ми него читаво човјечанство. Ваља нам одржавати овај континуитет духовног јавног и културног живота уз поштовање свих мјера, чувајући живот. Ја сам увјерен да ће уз Божију помоћ ова вечерашња требињска вечер бити једна ноћ за памћење. Ово предходно вријеме нас је на неки начин удаљило, али није у мислима, и молитвама да нас драги Бог спаси пошасти ове која нас је задесила. Захваљујем Вам се свима, а посебно представницима требињске власти нашем драгом пријатељу ђакону Рајковићу“, навео је муфтија Дедовић.

Поздрављајући све оне који су дошли на концерт у име домаћина МИЗ Требиње хафиз Садик еф Фазлагић, главни имам МИЗ Требиње је рекао да је овај догађај важан и веома значајан не само за исламску заједницу него и за цијело Требиње и Требињце.

„Сами долазак вечерас овдје челних људи града Требиња, представника ЕПЗХиП и наших пријатеља комшија православаца, довољно говори о Требињу као отвореном и мултикултуралном граду, граду отвореном за све људе нације и народности“, нагласио је Фазлагић.

Концерту у Требињу присуствовао је и предсједник скупштине града Требиња Драгослав Бањак, те ђакон Бранислав Рајковић, портпатол СПЦ, који се у једном тренутку латио микрофона и заједно са Музаферијом запјевао на бини познату љубавну пјесму „Гел гор бени“ (Дођи види шта ашк/љубав/чини).

„Одазив на пријатељски позив, у међуљудским односима људска је обавеза, у међурелигијском сусрету, то је заповијест, а за сваког хришћанина то је просто начин живота. Зато је, пјевати са Армином Музаферијом о Божанској љубави за мене била и обавеза и заповијест, али задовољство и част, изнад свега“, истакао је ђакон Рајковић.

Концерт у Требињу је организован под покровителством Федералног министарства расељенох особа и избјеглица, Муфтијства мостарског и Меџлисом Исламске заједнице Требиње.

Извор: П. Муцовић / Аваз.ба


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО