Бивша министарка незаконито купила возило, ИДЕ У ЗАТВОР


Бивша македонска министрица унутрашњих послова Гордана Јанкулоска спроведена је поподне у затвор Идризово, гдје ће служити четворогодишњу казну због случаја „Тенк“, односно незаконите куповине блиндираног луксузног Мерцедеса, вриједног 600.000 еура.

Бивша министарка незаконито купила возило, иде у затвор
Јанкулоски је Врховни суд прошле седмице потврдио четворогодишњу затворску казну. Јанкулоска је осуђена на шест година затвора због случаја „Тенк“, али јој је Апелациони суд казну смањио на четири године. Она је поподне приведена у затвор Идризово гдје ће служити казну, потврђено је у МУП-у за македонски портал „Плусинфо“.

Бивши премијер и азилант у Будимпешти Никола Груевски такођер је осуђен на двије године затвора због због незаконите куповине блиндираног Мерцедеса С 600 2012. године.

За куповину луксузног аутомобила, који је плаћен готово 600.000 еура, сазнало се 2015. године када је опозиција објавила прислушкивани разговор у којем је Груевски од тадашње министрице Јанкуловске тражио да Министарство унутрашњих послова купи Мерцедес који би он користио, а да јавност то не сазна.

(Аваз)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО