“Кривокапић је у Скупштину дошао таксијем, а не мајбахом”

Срећко Црногорац, члан експертског тима лидера коалиције “За будућност Црне Горе”, изјавио је да је Здравко Кривокапић, ког је представио као будућег премијера Црне Горе, на конститутивну сједницу Скупштине дошао таксијем, а не мајбахом, алудирајући на скупоцјено возило Мила Ђукановића.
“Имали смо прилику да видимо презир човјека који је предсједник Црне Горе, а који није дошао на ту сједницу”, рекао је Црногорац, гостујући у емисији “Начисто” на телевизији “Вијести”.

По питању приједлога мандатара за састав нове владе, Црногорац је рекао да ту Ђукановиц́ има “одређеног маневарског простора”, али да се народна воља мора поштовати.

“Не постоји ништа што би њега присилило да предложи мандатара којег није предложила скупштинска већина”, истакао је Црногорац, оцјењујући да је Ђукановић човјек који је 2016. године “извршио једну диверзију изборног процеса кроз ‘државни удар’”.

Црногорац је навео да, уколико би мањинске странке пристале да буду дио нове власти, онда би Црна Гора де факто имала владу националног јединства.

“Налазимо се пред економском кризом коју нам је припремила некомпетентношћу ДПС. Политичка криза и даље траје и надам се да ће брзо бити окончана. Најбоље што можемо учинити је да имамо владу националног јединства”, рекао је Црногорац.

Он је истакао да се састав Владе Црне Горе неће правити ни у Вашингтону, Бриселу, Москви и Београду, већ у Подгорици, пренијеле су “Вијести”“.

“Сигуран сам да ће Кривокапић доћи до најбољих рјешења. Ко ће се наћи у ком ресору, то искључиво зависи од мандатара”, рекао је Црногорац.

(Вијести/Спутњик)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО