Путин предложен за Нобелову награду за мир

РУСИЈА11:43 24.09.2020(освежено 12:09 24.09.2020)Преузмите краћи линк31864Пратите нас

Руски писац Сергеј Комков саопштио је да је предложио председика Русије Владимира Путина за Нобелову награду за мир 2021. године.

„Процес након подношења моје пријаве Нобеловом комитету већ је започео! И нико га не може зауставити“, написао је Комков на својој страници на Фејсбуку.

Пријаву за номинацију руског председника Владимира Путина за награду за мир Нобелов комитет у Ослу примио је 10. септембра, после чега је америчка страна номиновала америчког председника Доналда Трампа, рекао је Комков.

„Данас је ово фактички моја четврта пријава за Нобелову награду за мир. Она је послата 9. септембра ове године, а 10. септембра пријаву је примио Нобелов комитет за мир у Ослу у седишту Нобеловог комитета“, рекао је Комков на конференцији за новинаре „О номиновању председника Русије Владимира Путина за Нобелову награду за мир 2021. године“.

Академик је додао да је помно пратио пут препорученог писма и напоменуо да је одмах по пријему руске пријаве америчка страна номиновала америчког председника Доналда Трампа.

Раније је „Фокс њуз“ јавио да је Доналд Трамп номинован за Нобелову награду за мир 2021. године. Америчког председника номиновао је норвешки посланик Кристијан Тибринг-Гједе за посредовање у мировном споразуму између Израела и Уједињених Арапских Емирата.

Спутњик


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО