Европарламентарка ХДЗ-а: Додик једини у БиХ заступа хрватске интересе

ЗАГРЕБ – Европарламентарка из ХДЗ-а Жељана Зовко, која подржава политику предсједника и премијера Хрватске према БиХ, изјавила је да је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик једини који у тој земљи заступа хрватске интересе и који није ратовао против Хрвата.

У Загребу су, казала је у изјави за Хрватски радио, почели да увиђају да за саговорнике морају имати и оне који су до јуче били демонизовани.

„У Предсједништву БиХ, откад су Бошњаци изабрали Хрватима и другог члана Предсједништва, с којима не може доћи до разговора, српски члан Предсједништва штити хрватске позиције, господин Додик је једина особа која није ратовала против Хрвата. Он нема никакавих отворених питања с Хрватима у БиХ“, навела је Зовко.

Напомињући да у БиХ „нема љубави, већ само интереса“, Зовко каже да се мора разговарати са оним ко може договорене одлуке да спроведе на најнижи ниво.

„Додик је особа која може такве одлуке да спроведе и до сада никада није изневјерио договорено с Хрватима, за разлику од других актера који су стварали коалиције и ишли на штету Хрвата“, каже Зовко.

Говорећи о проблему Хрвата у Републици Српској Зовко је рекла да то питање не сматра ријешеним.

„То није идеална ситуација нити ће бити док се не ријеши коначно устројсто у БиХ“, навела је ХДЗ-ова европарламентарка, пренијели су хрватски медији.

Додик је недавно боравио у Загребу у званичној посјети, гдје је имао одвојене разговоре са предсједником и премијером, Зораном Милановићем и Андрејем Пленковићем, о актуелној политичкој ситуацији у БиХ и инфраструктурним пројектима.

ТАЊУГ


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО