Новосадски кафић уплатио невјероватних 1,2 милиона динара за Ланино лијечење

Све ређе имамо прилику да кажемо БРАВО, БРАВО, БРАВО, без сарказма и ироније.

Овај новосадски кафић и људи који га воде и раде у њему су то заслужили!

Kафе Пасцал је у петак, 18. септембра организовао “Дан за Лану” и прикупио невероватних 1,2 милиона динара за њено лечење.

Трећину ове своте чини пазар, који је тог дана износио чак 400 хиљада динара. Друга трећина обезбеђена је добровољним прилозима прикупљеним у кутији. Преостали део обезбедили су пријатељи овог кафића који су већим појединачним донацијама и продајом, махом, уметничких дела донирали још око 400 хиљада.

– Људи су ти који су препознали важност акције и показали велику хуманост. Пасцал није кафић са дневним пазаром од 400 хиљада динара. То је наш недељни пазар. Гости су, дакле, тог дана потрошили оно што код нас троше на недељном нивоу – скромно је испричао за Луфтику организатор акције Стефан Самарџић.

Пасцал можда јесте мали локални кафић, али са великим пријатељима и верним гостима.

“Дан за Лану” почео је отварањем локала у петак ујутру у 7 часова и завршио се касно увече након музичког дела програма. За добру атмосферу у овом хуманом чину побринули су се Ђ Рим Руннер, музичар и текстописац Филип Фипа Влатковић и бенд ЈАЛ (Јосип А Лисац). Сви извођачи су те вечери наступали бесплатно, те тако пружили свој допринос успешности акције.

Великог маркетинга није било. Само једна објава на Инстаграму. Било је много људи чистог срца и искрених намера. И било је успеха.

– Желимо да будемо пример свим фирмама и угоститељима да уз мало напора могу да направе супер ствари. Паскал је место за супер ствари – рекао је Самарџић за наш портал.

Ми знамо где ћемо данас на кафу, а ви?

*Лана Јовановић је десетомесечна девојчица којој је дијагностикована спинална мишићна атрофија, тип 1. Лек за ову болест и Ланину будућност постоји, али кошта преко 2 милиона евра. Лана је ујединила Србију. Велики део средстава је прикупљен, али скупа и неизвесна битка за њено оздрављење и даље траје.

Учествујте и ви у акцији слањем СМС-а на број 5757, или посетите кафе Пасцал, у Радничкој улици број 22 и убаците новац у кутију за Лану, која тамо и даље стоји.

Луфтика


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО