Абазовић предложио Кривокапића за премијера, ДФ тражи изјашњење својих страначких органа

Лидери Демократског фронта тврде да носилац листе „За будућност Црне Горе“ Здравко Кривокапић више нема јединствену подршку те коалиције и да га не могу подржати за мандатара док не преиспитају повјерење према њему на страначким органима.

То је саопштено на састанку који је данас одржан у манастиру Острог.

Како је „Вијестима“ речено, да Кривокапић буде мандатар је претходно на састанку предложио лидер коалиције Црно на бијело Дритан Абазовић.

Састанку су присуствовали Кривокапић, Абазовић, митрополит црногорско-приморски Амфилохије, епископ будимљанско-никшићки Јоаникије, лидер Нове српске демократије Андрија Мандић, лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић, предсједник Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић, функционери Демократа Борис Богдановић и Момо Копривица и функционер УРА Зоран Микић.

На састанку су покушали да приближе ставове око формирања нове власти уочи конститутивне сједнице Скупштине Црне Горе.

Како извори „Вијести“ наводе, покушано је да се договоре предсједник Скупштине и мандатар. Као што су „Вијести“ раније најавиле, мјесто шефа парламента би требало да припадне Демократама.

Предложено је и да посланици нове већине, њих 41, потпишу да Кривокапић буде мандатар и да он одржи састанке са свим партијама и саставља владу.

Када се већини учесника чинило да је све договорено, један од лидера ДФ је рекао да Кривокапић нема јединствену подршку и да мора проћи преиспитивање повјерења у коалицији.

Vijesti.me


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО