Требињка Милица Глоговац успјешно закорачила у свијет глуме

Таленат, амбиција, љубав према професији, али и напоран труд и одрицање омогућили су младој Требињки Милици Глоговац да успјешно закорачи у свијет глуме.

Своју прву ТВ улогу добила је у серији Хотел Балкан, гдје глуми Веру, најмлађу насљедницу породице Курузовић.

„Серија Хотел Балкан бави се сплеткама, тајнама, неразјашњеним односима, гријеховима из прошлости и садашњости једне бањалучке породице. Играм улогу дјевојке која је успјешна у својој спортској каријери, али да ли је успјешна јер стварно жели или је ипак жртва неостварених амбиција своје мајке и лошег породичог односа, виђећемо“, рекла је Милица за Падрино радио.

Уживање уз догодовштине ове теленовеле моћи ћете себи приуштити већ од сутра, 21. септембра, на Првом програму РТС-а, гдје ће примијерно бити емитована прва епизода серијског пројекта Телекома Србија и „Босонога продукције“.

Сваким радним даном, у ударном термину, од 20 часова, гледаоци ће моћи да спозању зашто су баш тајне, интриге и разјемирице, те на почетку гријеси нераскидив дио сваке, па и породице Курузовић. Осим емитовања на програму РТС-а, серија ће се нешто касније приказивати и на Суперстар ТВ каналу, као и РТВ БН.

Глоговчева глумачким водама плови још од средње школе, гдје је била члан Културне сцене “Мале ствари”, а како је рекла и у том периоду је озбиљно размишљала и схватила да жели да јој глума буде животни позив.

„Све је почело из љубави према поезији, која је највећи “кривац” што сам одлучила да се почнем бавити глумом. А када се то претворило у љубав према том позиву, онда више није било повратка“, истакла је млада глумица.

Након завршене гимназије у родном Требињу, у жељи за даљим школовањем пут је одводи у Бањалуку, гдје стиче звање дипломираног глумца.

„Академију умјетности завршила сам прошле године. Током четири године студирања било је и успона, и падова, суза, смијеха, предивних и мање лијепих ствари, али кад се све сабере, тај период сигурно ће ми остатити у најљепшем сјећању. Младој особи која искрено жели да се бави глумом и која би то радила из чисте љубави желим сву срећу на пријемном испиту“, објаснила је Милица и додала да Академија пружа темељ, док је на нама је да сазидамо кућу.

Како је навела, глума је професија за коју се млади опредјељују искључиво из љубави, не размишљајући о профиту.

„Временом, поготово послије факултета, и тај сегмет постаје битан, што је нормално. Мислим да се ни за једно занимање у данашње вријеме не може рећи да је профитабилно, посебно на нашим просторима. Свакако се надамо се да ће се то промијенити једног дана“, казала је Требињка за Падрино радио.

Што се тиче саме глуме, истакла је да камеру воли, али су јој драже даске које живот значе.

„У позоришту не постоји друга сцена, трећи кадар, четврти пут. Ту је све први и посљедњи пут, јер је живо и дешава се сада, у овом тренутку. А сваки ангажман, био филмски или позоришни, глумцима, поготово младим, представља првенствено подстрек за даљи рад и напредовање, самим тим искуство више и школу“, нагласила је Милица.

Што се тиче повратка у родни град, глумица је рекла да се никада не зна, али да своју будућност тренутно не замишља у Требињу.

„Никада не планирам много унапријед, јер ко зна гдје ме пут може одвести.
Требињу се увијек радо вратим, али не размишљам о повратку за стално“, навела је Глоговчева.

Иако ова млада глумица носи исто презиме као најпознатији херцеговачки глумац Небојша Глоговац, како каже то јој не може помоћи у грађењу глумачке каријере.

“Од пресудног значаја је мој рад на себи. Небојша је првенствено био људска величина и свакако један од највећих глумаца икада на овим просторима, а ја ћу се потрудити да не изневјерим презиме које носим”, истакла је Милица.

За крај је рекла да постоји много професионалаца на које се може угледати у свијету глуме, али она узоре проналази искључиво у онима који јесу и остану добри људи.

Ивана Кардум

ХП, септембар 2020.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО