Требињка Вања Спаић првакиња Балкана!!!

Чланица Атлетског клуба Леотар Вања Спаић освојила је 1. мјесто на 73. Сениорском првенству Балкана у Румунији и постала првак Балкана у бацању копља.

Она је копље бацила на даљину од 53 метра и 31 центиметра и остварила највећи успјех у досадашњој каријери.

Друго мјесто освојила је бугарска репрезентативка Михаела Петкова а треће румунка Валентина Плаван. На Балканском првенству у Румунији учествовало је преко 300 такмичара из 12 земаља.

Овај историјски дан за атлетски клуб „Леотар“ уљепшали су најмлађи такмичари који су наступали на Првенству БиХ и Меморијалној атлетској трци посвећеној Божу Гагру у Читлуку гђе су освојили укупно 12 медаља, три златне, пет сребрених и четири бронзана одличја.

Најсјајније медаље освојили су Лана Кандић, 2013. Годиште у трци на 60 метара, Дуња Банђур, 2012. Годиште у трци на 60 метара, и Срна Данојлић у истој трци за атлетичарке 2011. годиште.
Вриједан успјех освајањем сребрених медаља остварили су Јаков Перишић Глебов у тркама на 60 и 200 метара за цицибане као и Меморијалној трци у мушкој конкуренцији те Катарина Пажин у бацању кугле за цицибане.

Запажен наступ имали су и Сара Мијановић у трци на 60 метара и Меморијалној трци за цицибане, цицибани Павле Пажин скок у вис, те Катарина Пажин у бацању вортекса.

„Радују нас све у клубу ови резултати. Од сениорки, у којима је наша Вања изузетна, преко млађих категорија до најмлађих, гђе смо поново били успјешни. Иза свега стоји добар рад и велики таленат а на нама је да идемо даље. Још јаче и успјешније“, каже нам Весна Зуровац предсједник Атлетског клуба „Леотар“.

Lokoportal.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО