“Бивши предсједниче пусти овај намучени народ на миру, неће за твоје виле и милионе нико у шуму!“

Реториком шумског човјека, у духу наци-фашизма Секуле Дрљевића, ”комита” у транзицији жели да изазове нове пођеле. Очигледан говор мржње и позив на оружани сукоб показује нервозу и немоћ промашене политике пођела на којима је мислио да влада.

Не вријеђај ШУМУ као симбол слободе! Нама је доста вас који сте у шуму звали од 90’-тих, из удобности својих фотеља и слали нашу младост да гине у бесмисленим ратовима а своје синове склањали по Западу…

Позивати се на 13-ти јул а суштински живјети у духу 12-тог јула и Петровданске скупштине, некадашњи кадар Комунистичке партије, сада обучен у неолиберално ођело демократије, опет би да пролива крв и дијели Црну Гору, руши цркве и суди владикама…

Не боји те се више народ, са тобом су још само они уцјењени којима измичу привилегије па се грчевито држе за маглу својих илузија о опстанку на власти.

Бивши предсједниче пусти овај намучени народ на миру, неће за твоје виле и милионе нико у шуму!

Црну Гори да миримо, ђеци нашој да дамо колко толико нормалан живот, јер је наш потрошен у “шумама” ваше политике.

Без жеље да исправљам злонамјерне политикантске лажи да Митрополит и слободни народ Црне Горе желе да обнове на Ловћену, како рекосте “цркву Карађорђевића” морам зарад истине коју свједочим и којом живи Црква Божија, да кажем да је сам Петар други Перовић Његош на Ловћенском врху, себи за гробницу саградио цркву!

Њу је након рушења обновио унук Краља Николе краљ Александар. Дакле народе, не обнавља се обнова, већ она прва црква по други пут!

Или је можда требало сачувати рушевине свега онога што су окупатори рушили и не обнављати наше Светиње и градове, него остављати као “грандиозне рушевине” неке прошле цивилизације па стварати нови народ на тим рушевинама!?

Чујем ових дана како “нема више Црне Горе” а то причају углавном они који свој “патриотизам” мјере дужином цифре на иностраним рачунима. Било је, има и биће Црне Горе док је нас који је чувамо као СВЕТИЊУ и не дамо да је ђелите и скрнавите.

Црна Гора је опет земља свих који у њој живе и који је воле без интереса, искрено, онакву каква јесте и каква је била!

У слободној Црној Гори, нема више грађана другог реда, нема више “државних непријатеља” и повлаштених појединаца, нема пођела из шуме!

Нема више централизма и култа личности, обоготворавања и поистовјећивања предсједника са државом..

Нема одлазака више у шуму, ни гледања преко нишана, сада у слободи сви имају права и сви могу јасно и гласно да кажу да су Црногорци, Срби, Бошњаци, Албанци, Хрвати, да су грађани слободне а не “шумске” Црне Горе!

Миајло Бацковић, горњогрбаљски парох / Борба.ме


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО