Говедарица: Шокирала ме изјава али ми не пада на памет да тражим полицијску заштиту

Вукота Говедарица, делегат у Вијећу народа РС и функционер СДС-а, рекао је да неће тражити полицијску заштиту након што је у Окружном суду у Бањалуци, оптужени Миљан Вујовић, изјавио да је припреман терен за убиство Говедарице.
“Не пада ми на памет да тражим заштиту, сматрам да за такво нешто нема потребе. Нисам неко ко размишља на такав начин”, рекао је Говедарица за “Независне новине”.

Претходно је, подсјетимо, Миљан Вујовић, оптужени за убиство Петра Бајчетића у септембру 2016. године у Билећи, током свједочења у Окружном суду у Бањалуци, изнио шокантне наводе о наводном “наручивању убиства Вукоте Говедарице”, тадашњег шефа Клуба СДС-а у Народној скупштини РС, пред локалне изборе те године.

Говедарица признаје да га је шокирало када је прочитао ту изјаву.

“Какав бих човјек био када се не бих изненадио? Дакле, шокиран сам. Оно што сам могао да схватим из тога што је изашло у јавност, јесте дефиниција да је један одређени круг људи требао да буде егзекутор, а други број људи саучесник у тој егзекуцији”, рекао је Говедарица за “Независне новине”.

Говедарица не искључује да је овдје ријеч о нарученом политичком убиству, ако су Вујовићеве изјаве тачне.

“Имајући у виду природу посла којим се ја бавим, а то је политика и народно представљање, ја у овом моменту, уколико је то тачно, не могу ништа да закључим изузев да се ради о нарученом политичком убиству. Ми ћемо у наредним данима свакако размотрити све те околности које су се појавиле у виду изјаве и тражићемо да сазнамо ко су били ти људи који су тражили да се ‘припреми та врста терена’”, рекао је Говедарица.

(Независне)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО