Иницијатива да 15 септембар – Дан јединства буде званичан празник Српске

Клуб посланика Српске демократске странке ће упутити иницијативу Народној скупштини Републике Српске да 15. септембар, Дан јединства, слободе и националне заставе буде званичан празник у Закону о празницима Републике Српске – истакао је Миладин Станић, шеф Клуба посланика СДС у Народној скупштини РС.Станић је нагласио да ће Клуб посланика СДС предложити измјене и допуне Закона о празницима Републике Српске у План рада Народне скупштине Републике Српске за наредну годину.

„Важно је да једном оваквом питању приступимо озбиљно и институционално а не из угла дневне политике. Један овакав датум који слави српско јединство и народну слободу треба бити препознат у позитивном праву Републике Српске што ће бити гаранција његове важности и трајања“ – истакао је шеф Клуба посланика СДС.

Станић каже да би измјена Закона о празницима РС била гаранција да прича о Дану јединства, слободе и националне заставе неће бити кратког даха у сврху промоције једне политичке партије.

„У претходном периоду свједоци смо примјера када је СНСД у дневнополитичке сврхе манипулисала националним симболима и датумима а све због краткотрајне политичке користи. Да би се та пракса зауставила потребно је овом питању приступити институционално а уврштавање Дана јединства, слободе и националне заставе на листу празника је гарант дуготрајности и важности овог датума“ – закључио је Станић. 


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО