Сакупљали му новац за лијечење, вратио остатак од 1.500 КМ

Требињац Блажо Шупљеглав-Блака вратио је 1.500 КМ, новца који није потрошен за његово лијечење, Фонду солидарности ХЕТ-а који му је донирао новац.

Према његовим ријечима, ово је заједнички гест њега и његове породице и драго би му било да се тај новац преусмјери некој породици којој је потребнији.

– Не желим да узимам лажне рачуне за покриће трошкова, а то је новац наших грађана. Сматрам да је ово моја морална обавеза. Захваљујем се свима који су ми доста пута до сада помогли на било који начин и ја никада не могу заборавити шта је за мене учинило, моје, Требиње и овај дивни народ. Без њих ја ово не бих успио – истакао је Шупљеглав.

Бранислав Грубач, предсједник Фонда солидарности ХЕТ-а, одушевљен је овим потезом свог радног колеге.

– Блажо је овим гестом још једном потврдио своју племенитост. Наша обавеза је да помогнемо сваком нашем колеги колико смо у могућности. Добра дјела се увијек враћају добри – нагласио је Грубач.

Подсјетимо, Блажо је тешко оболио од церебралне парализе која му је дијагностификована у осмом мјесецу живота, а послиједњи пут је лијечен у Србији за шта је била потребна већа сума новца. Новац за Блажино лијечење донирали су многи Требињци, привредни колективи из града, као и Фонд солидарности ХЕТ-а, предузећа у коме је Блажо запослен. Овакав Блажин потез враћа наду у људскост, поштење, морал који је у данашњем брзом темпу живота једноставно нестаје, преноси Аваз


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО