Додик: Нисмо се мијешали у изборе у ЦГ, имао сам друга очекивања од нове власти


Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је прије два данн у Београду да Република Српска очекује од нових власти у Црној Гори да буде реафирмисан ранији захтјев Српске о успостављању специјалних веза Српске и Црне Горе.
Подсјетивши да је Српска тај захтјев испоставила Милу Ђукановићу прије око 10 година, Додик је нагласио да ту могућност даје Дејтонски мировни споразум.

„У том погледу било би веома видљиво да, у складу са међународним споразумима, те ствари рјешавамо“, изјавио је Додик новинарима након састанка са предсједником Србије Александром Вучићем.

Он је истакао да за сада партије које су побиједиле у Црној Гори управо наглашавају то поштовање међународних обавеза.

„Волио бих да видим на који начин ћемо моћи да то ријешимо и по том питању ћемо и цијенити наше даље односе са Црном Гором“, рекао је Додик.

Он је истакао да је са предсједником Србије разговарао о догађајима у Црној Гори и новој црногорској власти и да је истакнута чињеница да се ни Српска нити Србија нису мијешале у те изборе.

„Али, нико не каже да нема нека очекивања. Моја очекивања су да нова власт у Црној Гори примарно као прву дестинацију за посјету у региону одабере Београд и Бањалуку, Али, видимо да то није тако. То је њихов избор“, рекао је Додик

Агенције/ Мондо.ба


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО