Здравко Кривокапић: Прво ћу посјетити Требиње

До краја овог или почетком наредног мјесеца очекује се формирање нове владе Црне Горе, рекао је носилац листе коалиције “За будућност Црне Горе” Здравко Кривокапић.

Кривокапић је нагласио да нова црногрска влада мора да буде влада економије, а не демагогије, влада спаса, а не распарчавања државе и, како је истакао, она које ће све заснивати на принципу права.

Говорећи о спорним члановима Закона о слободи вјероисповијести, он је навео да ће сви закони који су дискриминаторски проћи кроз процедуру преиспитивања, усавршавања и измјене, укључујући и тај.

“Није само Закон о слободи вјероисповијести дискриминаторски. Постоји још шест закона који су сличног карактера, а неки су законом озваничили пљачку и то је нешто што је недопустиво”, рекао је Кривокапић за РТРС.

Према његовом мишљењу, Закон треба да буде споразум и договор, односно најбоље рјешење за све заинтересоване стране.

Кривокапић је рекао да је много значила подршка која је стизала из Републике Српске и Србије у вријеме борбе за очување српских светиња, али и идентитета српског народа.

“Подршка сваког човјека који је добронамјеран је нешто што радује. Добро је и то што ниједну званичну подршку нисам добио од политичара ни из Републике Српске нити из Србије, што говори о једној врсти дипломатије да док се све унутрашње ствари не ријеше како треба, нико се не оглашава званично”, рекао је Кривокапић.

Он је рекао и да планира ускоро да посјети Републику Српску, те да ће се то догодити чим му обавезе дозволе, јер је потребно његовати добре међусобне односе.

“Гледаћу да првом приликом посјетим Требиње, гдје ме чекају бројне обавезе према студентима на Факултету за производњу и менаџмент”, рекао је Кривокапић.

Извор: borba.me


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО