Радницима Градске управе у Београду поделили 10.000 фотокопија личних карата да гласају за Додика?!


Субота и недеља су обично нерадни дани када је у питању државна и градска администрација. Зато је деловало доста чудно што се пре десетак дама, у суботу и недељу, 29. и 30. августа, у згради градске управе (бивша зграда Инеа) окупио велики број запослених. Од стране градских челника позвани су сви који су запослени у последњих седам година, али и велики број оних који су радили у граду пре доласка СНС-а на власт, за које је процењено да су на правој страни.

Запосленима је од стране две женске особе, које су се представиле да су ту испред канцеларије Републике Српске у Београду, подељено 10.000 фотокопија личних карата грађана и формулари које су били обавезни да попуне. О чему се заправо радило?

15 новембра су локални избори у Босни и Херцеговини, односно Републици Српској. По изборном закону грађанима Босне који на дан гласања нису у држави, је омогућено да гласају поштом. Да би то право искористили били су дужни да до 1. септембра попуне формулар који се налази на сајту изборне комисије, напишу адресу на којој се тренутно налазе, потпишу формулар и пошаљу га надлежном органу за спровођење избора. На основу тога добијају гласачки листић на адресу коју су пријавили и гласају поштом.


Власт у Републици српској је у овом начину гласања видела шансу за добијање гласова оних који на изборима неће учествовати. Помоћ у овој, наравно незаконитој радњи, стигла је од њихових партнера из Београда. Копиране су личне карте грађана неколико градова Републике српске, и дате запосленима у градској уппави да попуне формуларе, напишу адресе које су им дате и потпишу се што сличније потпису који се налази на личној карти. Пошто је у питању велики број формулара, самим тим и потписа, ангажован је и велики број подобних запослених.


Један од оних који су били укључени у овај подухват за Директно.рс је рекао:

  • Радили смо два дана без престанка. Дали су нам и адресе на којима људи чије смо копије личних карата добили сада наводно живе. Приметила сам да је на неким адресама било и по десет пријављених.

На питање зашто се не пријави као заштићен сведок и исприча све ово јавно, наша саговорница нас је питала:

  • А ко ће то да ме заштити?

Није тешко погодити ко ће бити заокружен на овим гласачким листићима, нити ко стоји иза овог покушаја фалсификовања резултата на предстојећим изборима.

Оно што је посебно интересантно је да су само недељу дана после ове активности Бањалуку посетили председник Скупштине града Никола Никодијевић и заменик градоначелника Горан Весић. Посета ко посета, рекли би неки.

Оно што је било занимљиво да је овај београдски двојац, без обзира на низак ниво делегације (градоначелник Радојичић није путовао у Бањалуку ) примио и први човек Републике Српске Милорад Додик. Истина у ресторану, али то не мења на ствари. Да ли и какве везе има ова посета са акцијом организованом пре десет дана није познато. Али да се ствари чудно поклапају свима је јасно.

Вучићев режим је изузетно обучен за фалсификовање изборне воље грађана. Изгледа да су сви „знам како“ одлучили да извезу и на суседне државе. А релано, треба вратити услугу за оних хиљаде и хиљаде грађана Републике Срске који су организовано, аутобусима, довежени 21. јуна како би гласали на изборима у Србији. Што би народ рекао – руку руке мије.

Али и тај исти народ каже и да крчаг иде на воду док се не разбије. Овај наш само што није пукао на делиће. А кад се то деси биће и заштићених сведока који ће и те како желети да сведоче о томе у чему су и сами учествовали.

Директно


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО