Огњен Милинковић заједнички кандидат СНСД и СДА за начелника Гацка

Након што је портал Исток јуче објавио вијест да су, у једном ресторану у непосредној околини Гацка, представници СНСД-а и СДА у сриједу инкогнито разговарали и постигли договор о томе да СДА на предсојећим изборима подржи СНСД-овог кандидата за начелника Огњена Милинковића, потврда вијести стигла је и од самих учесника договора.

Портал “Сејл.орг” објавио је јуче изјаву лидера СДА Гацка Халида Чустовића у којој је потврдио све наше наводе.

“Тачно је да смо јучер имали један продуктиван и успјешан састанак са представницима СНСД-а. Оно што смо јучер чули, од ако Бог да будућег начелника Др. Милинковића буди оптимизам. Ради се о младом, неоптерећеном и образованом човјеку који жели да донесе промјене на боље у Гацко за добробит свих који живе у овој средини и Срба и нас Бошњака. Мени лично је врло битно да се ради о особи која није учестовала у ратним дешавањима деведестих” потврдио је први човјек гатачког СДА Халид Чустовић и додао:


“Такођер овдје бих се желио захвалити представницима СНСД-а на коректном приступу у преговорима при чему су показали пуно поштовање и спремност да уваже политичко присуство Бошњака у Гацку у оном капацитету који је данас реалност” изјавио је Чустовић, који је и носилац листе СДА за изборе у СО Гацко.

Наше наводе потврдио је и Есад Тановићем, шеф изборног штаба СДА за Гацко и Источну Херцеговину.

“Врло је важно одвојити локалну политику од оне државне. Свједоци смо сталних супротстављених високих политика и концепата на највишем нивоу но то не би смјело негативно да утиче на обичне животне проблеме грађана. Управо супротно. Заједнички рад свих заједница и политичких снага на локалном нивоу, може само побољшати општу климу, хармонизирати и релаксирати односе у цијелој Босни и Херцеговини” рекао је за наведени портал шеф изборног штаба СДА за Гацко и Источну Херцеговину Есад Тановић.

Тако је, по ко зна који пут, у пракси потврђено да СНСД и Милорад Додик, једно мисле, друго говоре, а треће раде. Све са циљем да се, по сваку цијену, дочепају власти. Или је задрже. У овом сучају да оборе дугогодишњег СДС-ово начелника Гацка Милана Рдмиловића.

Извори из СНСД-а потврдили су нам могућност да би могло бити још општина са пактом између СНСД и СДА и на локалу, јер им је Додик дао одријешене руке да раде било шта што их може довести на власт, или одржати у позицији.

Istok


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО