Билећанка Ивана Табаковић, једна од најпознатијих планинарки Републике Српске

Билећанка Ивана Табаковић, једна од најпознатијих планинарки Републике Српске, маратонка и учесница пливачких маратона, није одољела искушењу и изазову да се опроба и у дисциплини триатлон.

Живописно Борачко језеро, ушушкано у срцу планине Прењ, већ непуне двије деценије окупља триатлонце из БиХ и региона. Одличан домаћин спортистима, као и свим љубитељима природе и доброг дружења, било је Еко село „Борачко језеро“.

Триатлон асоцијација БиХ, у сарадњи и под покровитељством Олимпијског комитета БиХ, организовали су 17. Међународни триатлон куп „Кулин бан“ 2020. на коме је учествовало више од 100 такмичара из БиХ и региона. Триатлон такмичење било је у формату спринт (полуолимпијске) дистанце тј. 750 м пливање, 20 км вожња бицикла и 5 км трчање.

Ивана Табаковић из Билеће, грација која радошћу и срећом сија, је наша прва суграђанка која је у овој изузетно тешкој и напорној дисциплини освојила медаљу.

„Било је врло захтјевно такмичење. У пливању сам уживала, вожња бицикла, велики успони и висинска разлика су ме исцрпили, а онда је било право задовољство трчати обалом овог „горског ока“, Борачког језера. Срећна сам и задовољна, пуна позитивних утисака и са једним новим животним искуством. Живот је чаролија. Ко се с природом и људима који у себи носе ентузијазам и позитивну енергију дружи живот му је дражи, љепши, испуњенији, дужи. Хвала организаторима на беспријекорној организацији такмичења. Видимо се и догодине“, истакла је Ивана Табаковић.

Срећно Ивана у нове ПОБЈЕДЕ, живот те зове у нове изазове!

Завичајни клуб Освит


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО