Зашто СНСД своју прошлост и сарадњу са ДПС-ом хоће да стави у заборав?!

Када се узме у обзир историја односа СНСД-а и Ђукановићевог ДПС-а и Радојичићева улога у њима, онда и не чуде овакве благе реакције из прве режимске странке на побједу опозиције у Црној Гори.

Зашто СНСД своју прошлост хоће да стави у заборав?!

Резултати избора у Црној Гори привукли су много пажње широм регије, па тако и у Републици Српској. Док је народ на улицама Бањалуке, Источног Сарајева и других градова славио пад режима Мила Ђукановића, а овдашња опозиција, СДС и ПДП, упућивала честитке др Здравку Кривокапићу, Алекси Бечићу и Дритану Абазовићу, односно коалицијама које предводе, примјетна је била ћутња владајућег СНСД-а.  

Тек се сутрадан, у послијеподневним часовима, огласио Милорад Додик, штуро констатујући да је задовољан што су избори прошли без инцидента, док је најпознатији Црногорац на политичкој сцени Српске, потпредсједник СНСД-а и градоначелник Бањалуке, Игор Радојичић, по свом старом обичају – тиховао.  

Када се узме у обзир историја односа СНСД-а и Ђукановићевог ДПС-а и Радојичићева улога у њима, онда и не чуде овакве реакције из прве режимске странке.  

Док је још обављао функцију предсједника НСРС Игор Радојичић је био гост Конгреса ДПС-а и с одушевљењем говорио о Ђукановићевој странци. Тада је навео да СНСД и ДПС успјешно сарађују пуних 15 тешких и дугих „балканских“ година. 

„И када смо се потпуно разумјели и онда када се у по нечему нисмо слагали сарађивали смо и сарађиваћемо“, рекао је том прилоком Радојичић.  

Радојичић је навео и да СНСД и ДПС могу да воде међудржавну политику и том приликом учесницима Шестог Конгреса ДПС-а честитао пету годину од стицања независности Црне Горе, под лидерством ДПС-а!

И тада је било јасно да независност Црне Горе ништа добро није донијела Србима који тамо живе и да су постали грађани другог реда, а потпредсједник СНСД-а и тада предсједник највишег законодавног тијела Републике Српске је то без грама стида честитао.  

О односима СНСД и ДПС говори и то да је по избору бањалучких „Независних новина“ 2012. године, у вријеме када је под утицајем режима Црна Гора већ била квазиграђански Монтенегро или „Милогорија“, за личност године изабран управо  Мило Ђукановић.

Главна и одговорна уредница „Независних новина“ у то вријеме је била кћерка другог потпредсједника СНСД-а, Небојше Радмановића, с којим је Радојичић почео политичку каријеру у странци која се звала ДСП, прије него се припојила СНСД-у.

(БН) 


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО