Кривокапић, Бечић и Абазовић потписали споразум, ДПС одлази у опозицију!


„Ако нас ухватите у корупцији пријавите нас“, рекао је Кривокапић

Свака борба против корупције је борба за Црну Гору, саопштио је носилац листе коалиције „За будућност Црне Горе Здравко Кривокапић.

Он је то казао на представљању споразума којим су се Кривокапић, лидер коалиције „Мир је наша нација“ Алекса Бечић и лидер коалиције „Црно на бијело“ Дритан Абазовић, између осталог, обавезали да нова влада неће покретати никакве иницијативе или поступке с циљем измјене државне заставе, грба и химне.

„Ако нас ухватите у корупцији пријавите нас“, рекао је Кривокапић.


„Ово се ради у интересу свих грађана Црне Горе без обзира на вјеру, нацију, политику… Желимо да поштујемо сва права а поготово оно есенцијално – његову слободу“, казао је он.

Он је говорио и о Закону о слободи вјероисповијести.

„Поштујући европске станарде то ћемо урадити и за овај закон који децидирано не стоји у споразуму али мислим да је потпуно јасно да нико нема ништа против да буде донешен тај закон, једино је проблем што овај сада угрожава имовину. Онај ко угрожава имовину и не омогућава најзначајније право слободе показао је шта то значи. Ово није било питање референдума које је ДПС хтио да прикаже, већ је питање друге ставке а то је борбе против организованог криминала и корупције која је евидентна на сваком кораку. Даје наду да ми као нова власт то можемо да промијенимо“, казао је Кривокапић.

Бечић је рекао да споразум сам по себи говори више од било које њихове реченице.

„Историјски резултат пратила је и наша историјска изјава продубљена овим историјским споразумом. Споразум је најбољи одговор на све покушаја подметања, манипулација, стварања тензија и пођела. Он је потврда да ће нова демократска власт бити проевропска, прозападна, процрногорска, програђанска. Спремна да служи Црној Гори и њеним грађанима. Нема промјене већ само јачања спољнополитичког пута Црне Горе“, истакао је Бечић.

„Зацртавањем да ћемо поштовати Устав и да нема промјене симбола а са друге стране испруженом руком према мањинским народима показујемо да нам није само циљ јачање европског и евроатланског пута већ и грађанске Црне Горе“, додао је Бечић.

Абазовић је казао да ће будућа влада имати подршку међународне заједнице.

„Будућа влада мора да се посвети економском стању у држави. „Чекају нас велики економски и социјални изазови, нагомилани проблеми, празна каса, борба против корупције и криминала. Будућа влада има задатак да се највише посвети тим питањима. Са овим умире свака манипулација ДПС-а, сваки покушај аналитичара, манипулација. Одлучни смо да спроведемо помирење и бавимо се питањима која највише оптерећују грађане Црне Горе“, казао је Абазовић.

(Вијести)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО