Билећанка Николина Албијанић: Одмах сам знала да ће одбојка бити мој позив

Од када знам за себе, знала сам да ће одбојка бити мој позив и избор. Рекла је ово талентована одбој-кашица Херцеговца из Билеће и јуниорска репрезента-тивка БиХ Николина Албијанић (18).

Од када знам за себе, знала сам да ће одбојка бити мој позив и избор. Рекла је ово талентована одбојкашица Херцеговца из Билеће и јуниорска репрезентативка БиХ Николина Албијанић (18).

Иако не наступа у елитном рангу бх. одбојке, одбојкашица из Билеће нашла се на списку селектора Натмира Буљубашића за Евроволеј јуниорки, који је одржан у Зеници, што је још један доказ доброг рада у прволигашу из РС, у којем већ годинама расте велики број перспективних одбојкашица.

Једна у низу њих је и осамнаестогодишња Николина, која је имала прилику да заигра на великој сцени. Ученица четвртог разреда Гимназије “Голуб Куреш” дефинитивно је оправдала повјерење и показала да се ради о великој нади женске бх. одбојке. Бх. јуниорке су првенство у жестокој конкуренцији завршиле на посљедњем деветом мјесту са четири пораза.

“Протекло јуниорско Европско првенство, одржано у Зеници, као и вишеседмичне припреме у Лукавцу, за мене су велико искуство, али и одскочна даска за свакодневно напредовање. Што се тиче резултата поменутог првенства, конкуренција је била изузетно јака и недостајало нам је више тимског рада и залагања, али могу да кажем да сам задовољна сво-јим наступом и учешћем”, каже Албијанићева, која иначе игра на позицији либера.

Одбојком се, како каже, почела бавити са свега седам година. Све је кренуло у њеном матичном клубу Херцеговац, чији је и данас члан.

“Мој досадашњи боравак у клубу узрокован је на-шим међусобним пријатељским односом, како међу саиграчима, тако и с Управом клуба. Херцеговац је иначе изњедрио много познатих одбојкашких имена, расадник је врхунских спортиста, што је и додатни мотив наше игре и опстанка”, истиче бх. ре-презентативка и додаје:

“Моје амбиције ове сезоне су високе. Желимо да се нађемо на врху табеле, а уз напоран тимски рад могућ је и пласман у Премијер лигу.” За крај је ова сјајна Билећанка рекла да се и у будућности дефинитвно види у одбојци, а једног дана се нада можда и неком ангажману у иностраном клубу. Иначе, Херцеговац је прошлу сезону у Првој лиги Републике Српске, која је прекинута усљед пан-демије вируса корона, завршио на седмом мјесту на табели. За првака је проглашена екипа Јахорине. Такмичарска сезона 2020/2021. треба да старта наредног мјесеца.

Независне


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО