Удружење гуслара и епских пјесника „Војвода Влатко Вуковић“ из Билеће наступило у Источној Илиџи

Удружење гуслара и епских пјесника „Војвода Влатко Вуковић“ представило се на 14. „Сабору српског изворног народног стваралаштва“ у Источној Илиџи. Овај сабор, усљед корона вируса одржан је у мало другачијим условима, него досада. Наиме, овогодишња смотра традиције, игре и пјесме која је одржана под називом „Црна Гора- српска колијевка“ била је ревијалног карактера.

„Ми као прошлогодишњи побједници имали смо привилегију да наступимо два пута. У оквиру првог представљања наступили су гуслари и пјевачке групе, а у другом дијелу наступа представили смо се сценским приказом ‘Долазак сватова по ђевојку’. Овогодишњи наступ био је ревијалног карактера, али смо ми добили похвале организатора, што нас чини посебно поносним“, каже предсједник Удружења гуслара и епских пјесника „Војвода Влатко Вуковић“ Жарко Копривица.

Чланови Удружења гуслара и епских пјесника „Војвода Влатко Вуковић“ награђени су Повељом за благодатна дјела у очувању и развоју српског изворног народног стваралаштва.

„Захвалио бих се члановима који су својим трудом и наступом оставили одличан утисак.У име Удружења захваљујем добрим људима који су помогли да учествујемо на Сабору“, каже Копривица.

Српско културно-умјетничко друштво „Војковићи“ из Источне Илиџе организује сваке године у септембру, јубиларни Сабор српског изворног народног стваралаштва у Источном Сарајеву, који окупи више од хиљаду учесника.

Извор: Радио Билећа


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО