Одржава се „патриотски скуп“ у Подгорици, траже Томпсона и поручују никад више са Србијом


На Тргу независности, у центру Подгорице, почео је око 19 часова велико постизборни „патриотски скуп“ иза којег стоји, како се сматра, ДПС предсједника Мила Ðукановића, која је поражена на недавним парламентарним изборима.


Учесници носе црногорске заставе, а могу се видјети и зелене заставе, тзв. комитске (Комитског покрета 1918. који се тада противио томе да се Црна Гора прикључи Србији).

Уочи почетка скупа пјевале су се старе црногорске пјесме, палиле бакље и пуцала пиротехника. Узвикивали су-.. Србија и Црна Гора не, нема збора…

Скуп се одржава под називом “Црна Гора те зове, немаш изговор”.

Поједини су узвикивали – Дај Томпсона…

И даље се званично не зна – ко га организује, нити било ко “преузима одговорност” за тај догађај.

На скуп позивају, како се представљају “Црногорске патриотске организације”, али ниједна конкретна организација, нити партија опозиције, није наведена као организатор скупа.


Такође, полиција није саопштила да ли је скуп одобрен и ко га је пријавио.

У Подгорици се може чути да је градска власт поставила бину за вечерашњи скуп.

Иначе, у Црној Гори је на снази забрана окупљања више од 100 људи на отвореном.

Опозиција је раније упозорила да би на скупу могло бити инсценираних инцидената, да ће доћи до нерада и угрожавања безбједности грађана, те пребацивања одговорности на њих.

Коалиција за будућност Црне Горе Здравка Кривокапића огласила је јуче да тај скуп носи велике здравствене и безбједносне ризике, с обзиром да се очекује намјерно изазивање нереда и насиља над учесницима од стране убачених навијачких група из окружења.

Опозиција сумња да је власт испланирала да на том скупу изазове што више инцидената уз коришћење обиљежја Србије, као и четничких и руских застава, а посебно провоцирање мањина, Албанаца, Бошњака и Хрвата, невладиних и грађанских активиста.

Извор: Српскаинфо.цом


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО