Грађани се окупљају на улицама Подгорице


Примјетно је присуство полиције у цивилу и униформама

На улицама Подгорице је почело окупљање грађана, који носе црногорске државне заставе, а главно мјесто вечерашњег окупљања, које су најавиле како себе називају црногорске патриотске организације, Трг независности, још увијек није попуњен.

Окупљање је заказано за 19 часова, а најавиле су га, како себе називају црногорске патриотске организације, без навођења ниједног имена нити конкретне организације која стоји иза скупа.

Примјетно је присуство полиције у цивилу и униформама.

На Тргу је више десетина грађана, а већи број њих је у локалима у Његошевој улици.

„Вијестима“ из Управе полиције данима не одговарају на питање да ли је скуп у Подгорици пријављен.

Такође није одговорено на питање да ли је одобрен и ко је пријавио скуп.

На главном градском тргу је постављена бина, а новинар РТЦГ Небојша Шофранац је најавио да ће водити програм на митингу.

„Вијестима“ није одговорено ни да ли ће полиција, евентуално, како су то урадили прије двије седмице, блокирати улазе у Подгорицу.

Patriotski Skup 5

Te mjere su se masovno kršile proteklih nedjelja na proslavama 

Тада је саопштено да су то урадили због спречавања ширења заразне болести.

Организатори скупа, како себе називају, црногорске патриотске организације, поручиле су да ће се на вечерашњем скупу виђети „господска, патриотска, европска Црна Гора“.

ДПС је раније са својих званичних страница на друштвеним мрежама најављивао догађај, али су појаснили да нису организатори.

Јавна окупљања су мјерама Националног координационог тијела (НКТ) ограничена на 100 особа на отвореном јавном простору, уз обавезу поштовања физичке дистанце од најмање два метра између лица, ношење заштитних маски и дезинфекцију руку одговарајућим дезинфекционим средством.

Те мјере су се масовно кршиле протеклих неђеља на прославама изборног резултата опозиције, на такозваним ауто-литијама и такозваним анти-литијама.

Полиција је 23. августа блокирала улаз у Подгорицу, казавши да су организовани доласци грађана спријечени у циљу спрјечавања ширења коронавируса у складу са мјерама и наредбама Министарства здравља.

Институт за јавно здравље (ИЈЗ) раније данас је саопштио да је међу преко 526 узорака, 131 био позитиван на нови коронавирус.

Из ИЈЗ су више пута упозоравали на то да је одговорност грађана у поштовању мјера кључна у борби против коронавируса, али и да је сваки скуп мимо прописаних мјера потенцијална опасност за јавно здравље.

vijesti.me


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО